Ludovic Orban a numit un cârciumar din Botoşani la conducerea ANPC. Manageriază bodega „La căruţă” şi avut angajaţi la negru

Prin decizie semnată de premierul Ludovic Orban, noul președinte al ANPC este Eduardt Cozminschi, din conducerea organizației PNL Botoșan. Numirea liberalui botoșănean în fruntea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor a apărut, marți seara, în Monitorul Oficial.

18 dec. 2019, 17:10
Ludovic Orban a numit un cârciumar din Botoşani la conducerea ANPC. Manageriază bodega „La căruţă” şi avut angajaţi la negru

Premierul Ludovic Orban a numit, marți, un nou președinte al Autorității Naţionale pentru Protecția Comsumatorului (ANPC), în persoana lui Eduardt Cozminschi, susținut și promovat de PNL Botoșani.

Decizia din Monitorul Oficial, din 17 decembrie 2019, are un singur articol: „Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Eduardt Cozminschi se numește în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor”. Noul președinte al ANPC, Eduradt Cozminschi, este, potrivit presei locale, secretar general al organizației municipale a PNL Botoșani, de profesie fiind mediator autorizat.

La sfârșitul lunii noiembrie, după ce PNL a preluat guvernarea, presa din Botoșani relata că liberalii „sunt disperați” să ocupe cât mai repede posturile de directori în administrația locală, dar și de secretari de stat sau subsecretari în cadrul ministerelor. Peste 50 de CV-uri au fost depuse de către liberalii care se considerau îndreptățiți să primească funcții de conducere.

Numirea lui Eduardt Cozminschi i-a surprins până și pe liberalii botoșăneni, întrucât acesta este foarte puțin cunoscut în oraș, și mai deloc în județ. Este știut mai bine doar de către cei care frecventeaza cârciuma sa, „La căruţă”, de lângă Piața centrală din municipiul Botoșani. Însă, ceea ce se știe mai puțin, este faptul că una dintre firmele noului șef al Protecției Consumatorului, Cozminschi Eduardt II, a fost sancționată, în 2011, cu o amendă de 3.000 de lei, de către ITM, pentru muncă fără forme legale, adică făcea angajări la negru.