Ludovic Orban a prezentat candidații liberali la europarlamentare, „husarii înaripaţi”

Liderul PNL, Ludovic Orban, i-a prezentat pe candidaţii liberali la europarlamentare, spunând că aceştia sunt „husarii înaripaţi" şi îndemnându-i să intre în luptă.

RomaniaTV.net
16 mart. 2019, 17:23
Ludovic Orban a prezentat candidații liberali la europarlamentare, „husarii înaripaţi”

„Ne aşteaptă patru bătălii extrem de dificile. Nu există minuni, nu există soluţii miracol, nu există forţe care să ne ajute, să spunem forţe din spate sau forţe din umbră. Fraţilor, există doar bunul nostru simţ, există doar educaţia noastră, există doar omenia noastră, există doar compasiunea noastră pentru cei aflaţi în suferinţă, există doar dragostea faţă de semenii noştri, există munca pe care au făcut-o cei mai mulţi dintre primarii Partidului Naţional Liberal în folosul comunităţilor pe care le-au condus. Există proiectele noastre, există buna noastră intenţie, există capacitatea fiecăruia dintre noi de a-i convinge pe cei din jurul nostru că pentru România nu există decât o singură soluţie, iar numele acestei soluţii este Partidul Naţional Liberal”, a afirmat Ludovic Orban.

El a spus că, în următorii doi ani, liberalii nu au altă soluţie decât să câştige, să meargă în întâmpinarea oamenilor.

„Trebuie să ne întâlnim cu oamenii să le spunem adevărul despre ticăloşiile şi despre nenorocirile pe care le provoacă actuala formaţiune de guvernare împreună cu tovarăşii de drum PSD, fiecăruia dintre români. Să le spunem că deşi au promis să crească salariile, pensiile, au promis să ducă România mai aproape de Uniunea Europeană, nu au făcut altceva decât să ne pună într-un conflict gratuit cu liderii europeni. Nu au făcut altceva ca în loc să crească veniturile românilor, să crească factura la energie, factura la gaze, să crească toate preţurile de la alimente, medicamente până la combustibil, mâncând orice formă de creştere a veniturilor, adică PSD cu o mână a dat şi cu o mână a dat şi cu două mâini a luat”, a continuat Orban.

Liderul PNL a susţinut că liberalii trebuie să spună ce au făcut.

„Avem, slavă Domnului, 1100 de primari, care aproape toţi au luat localităţile lor, aşa cum preşedintele Iohannis a luat Sibiul, un oraş care părea abandonat, fără industrie, şi l-a adus în câţiva ani de zile la statura unui oraş european. La fel au făcut Emil Boc, Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Mircea Hava, Dragos Chitic. La fel a făcut domnul Flutur, nu George Flutur, ci primarul Botoşaniului, domnul Flutur. La fel a făcut Ion Lungu în Suceava, la fel au făcut primarii noştri de oraşe şi primarii noştri de comune. Avem primari de localităţi în care nu se mai dă niciun ajutor social. Avem primari care sunt campioni la absorbţia fondurilor europene, avem primari care sunt campioni la atragerea de investiţii pentru crearea de locuri de muncă şi pentru generarea prosperităţii comunităţilor lor. Avem primari care, deşi au fost întotdeauna călcaţi în picioare de autorităţile guvernamentale, au avut forţa să se bată pentru cetăţenii care le-au acordat încrederea să ducă la bun sfârşit toate proiectele pentru a ridica nivelul de viaţă şi calitatea serviciilor în localităţile pe care le conduc. Vă dau un simplu exemplu. În Bucureştiul condus de PSD, de 12 ani de zile parcările se fac în continuare cu parcagii. Oficial sau neoficial cu bileţele sau fără bileţele, în timp ce în toate oraşele liberale parcarea se plăteşte cu telefonul mobil. Asta înseamnă civilizaţie, asta înseamnă digitalizare, asta înseamnă cu adevărat să faci lucruri bune pentru semenii tăi”, a precizat Ludovic Orban.

Orban a susţinut că PNL are cea mai valoroasă listă de candidaţi dintre toate partidele politice, care au făcut lucruri extraordinare pentru oameni.

Ludovic Orban i-a chemat pe scenă pe candidaţii liberali la alegerile europarlamentare.

„Şi aşa cum îmi pace mie, o să închei cu un strigăt de luptă! Ultima încercare a turcilor de a ocupa Viena a fost zădărnicită de o şarjă de cavalerie care a fost condusă de husari înaripaţi polonezi şi care au reuşit într-o şarjă de cavalerie să întoarcă pe spate sute de mii de otomani care erau împrejurul Vienei reuşind, practic, să păstreze Europa aşa cum este ea astăzi. Dragii mei, şarja de cavalerie a început, husarii înaripaţi sunt pregătiţi de luptă, fiecare dintre voi trebuie să intre în luptă cu încrederea în izbândă!”, a încheiat liderul PNL.