Orban a răbufnit în direct la TV: „Nu manipulăm cifrele, cine face astfel de alegaţii în spaţiul public este complet dus cu capul”

Premierul Ludovic Orban a răbufnit duminică, la România TV, afirmând că cei care acuză Guvernul PNL de manipularea datelor în privința COVID-19 „sunt duşi cu capul”. 

RomaniaTV.net
21 iun. 2020, 17:10
Orban a răbufnit în direct la TV: „Nu manipulăm cifrele, cine face astfel de alegaţii în spaţiul public este complet dus cu capul”

STARE DE ALERTĂ. „Toată demagogica politică legată de – faptul că am văzut repetate declaraţii că noi manipulăm cifrele. Nu manipulăm nicio cifră. Noi avem un număr de laboratoare acreditate care au o capacitate de testare pe care am crescut-o de la 5-600 la peste 17.000 de teste zilnice. Aceste laboratoare fac analizele, cu aparatele de tip real time PCR, aceste analize sunt analize care se fac după o metodologie, se înregistrează. Există un sistem de centralizare a informaţiilor şi toate informaţiile sunt publice. Nimeni nu poate să manipuleze aceste informaţii. Cine lansează astfel de alegaţii în spaţiul public este complet dus cu capul. Nu există nicio posibilitate de a manipula aceste informaţii”, a spus Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, „bagatelizarea sistematică a pericolului, lansarea sistematică a unei instigări la nerespectarea regulilor provoacă consecinţe foarte periculoase”.

Alte 315 noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, astfel că bilanţul a ajuns la 24.045, fiind a cincea zi consecutiv în care numărul îmbolnăvirilor trece de 300. Totodată, s-au înregistrat 12 decese, numărul total fiind de 1.512, a anunţat duminică Grupul de Comunicare Strategică.


loading...