Ludovic Orban a schimbat şeful Corpului de Control al primului ministru

Decizia fulger luată de primul ministru a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

RomaniaTV.net
27 ian. 2020, 12:15
Ludovic Orban a schimbat şeful Corpului de Control al primului ministru

Ludovic Orban l-a numit pe Daniel Dragoş Tănăsoiu în funcţia de şef al Corpului de Control al primului ministru, acesta luându-i locul lui Constantin Robu, eliberat din funcţie. Decizia nu este una surprinzătoare, fostul şef fiind numit în ianuarie 2018 de fostul prim ministru, Viorica Dăncilă. 

Cele două decizii ale lui Ludovic Orban au fost publicate luni în Monitorul Oficial şi intră imediat în vigoare. 

Fost membru al Partidului Democrat, Daniel Dragoș Tănăsoiu a fost secretar general al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.

Ziarul Libertatea a dezvăluit în august 2017 că Tănăsoiu ar fi fost reclamant de o angajată a ANR la Comisia de etică. Angajata ar fi fost logodnica lui Dan Plaveti, fost președinte al Autoritatății Naționale de Reglementare în domeniul Energiei în perioada 2010-2012.

Potrivit sursei citate, ANRE a confirmat existența incidentului, însă afirmă că este vorba de ”reclamarea unui comportament neadecvat” și că de la înființarea ANRE până în prezent nu au existat cazuri de ”hărțuire sexuală/abuz sexual/viol”.

ANRE nu spune dacă a luat măsuri Pe de altă parte, instituția a refuzat să spună și dacă s-a dispus vreo măsură în acest caz și argumentează că raportul comisiei care a investigat incidentul nu este public.

”Aspectele menţionate la punctele 1 şi 2 din solicitarea dumneavoastră au vizat reclamarea unui comportament neadecvat, care a făcut obiectul unei cercetări în cadrul Comisiei de etică, înfiinţată prin decizie a preşedintelului ANRE. Rezultatele cercetării au fost concretizate într-un raport, care a fost întocmit conform prevederilor art. 49 din Codul de conduită etică şi profesională a personalului şi membrilor Comitetului de reglementare din Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei. Concluziile Comisiei de etică asupra aspectelor sesizate nu au caracterul unor informaţii de interes public”, potrivit ANRE.

Până să fie numit secretar general la ANRE în 2012, Daniel Dragoș Tănăsoiu a fost director adjunct al Direcției Inspecție și Control General din cadrul primăriei Capitalei. În ianuarie 2008 a fost numit cu caracter temporar de fostul premier de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, în funcția de secretar general al Ministerului Transporturilor, până la data încetării suspendării din funcţie a titularului.

Potrivit declarației de avere pe 2018, soția sa este angajată a Companiei Naționale Aeroporturi București. În calitate de secretar general al ANRE, Daniel Dragoș Tănăsoiu a încasat un venit de 230.213 RON anual, adică aproape 20.000 de lei lunar.