Ludovic Orban: Acest referendum este vital pentru o evoluţie sănătoasă a societăţii româneşti

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, că referendumul din data de 26 mai "e vital" pentru că dă posibilitatea românilor să interzică, prin votul lor, amnistia şi graţierea.

RomaniaTV.net
15 mai 2019, 14:54
Ludovic Orban: Acest referendum este vital pentru o evoluţie sănătoasă a societăţii româneşti

„Infractorii din jurul lui Dragnea sunt speriaţi de referendumul iniţiat de preşedinte, ca dracul de tămâie. Şi încearcă prin toate mijloacele posibile să îi împiedice pe români să vină la vot şi să voteze ‘da’ la acest referendum (…). Acest referendum este vital pentru o evoluţie sănătoasă a societăţii româneşti, pentru că dă posibilitatea românilor să interzică, prin votul lor masiv la referendum, amnistia şi graţierea. Şi prin acest vot ‘da’ la referendum, de interzicere a amnistiei şi graţierii, să le trasmită mesajul către toţi cei implicaţi în viaţa publică sau care vor să se implice în viaţa publică că dacă fură vor fi pedepsiţi”, a afirmat liderul PNL.

Orban a vorbit şi despre a doua întrebare de la referendum.

„Şi a doua întrebare este o întrebare extrem de importantă pentru că cetăţenii români pot să interzică prin votul lor agresiunea sistematică prin ordonanţe de urgenţă emise de Guvernul PSD-ALDE împotriva Justiţiei, împotriva independenţei Justiţiei, împotriva drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale românilor şi împotriva liberului acces al românilor la Justiţie”, a precizat liderul liberal.

Ludovic Orban a mai spus că dacă nu se întruneşte cvorumul necesar la referendum, există riscul ca politicienii să înţeleagă „că e voie la furat în România”.

„Dacă referendumul nu adună cvorumul necesar, există un risc major ca oricine face politică în România să înţeleagă că e voie la furat în România. În toate cercetările noastre sociologice şi în toate întâlnirile pe care le-am avut cu zecile şi sutele de mii de români pe care i-am întâlnit, într-o proporţie covârşitoare, românii consideră corupţia o ameninţare la buna funcţionare a economiei şi societăţii româneşti şi susţin clar interzicerea amnistierii şi graţierii faptelor de corupţie”, a afirmat Orban.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a întâlnit miercuri, în judeţul Dâmboviţa, cu membri şi simpatizanţi ai partidului, iar la sediul PNL Dâmboviţa a susţinut o conferinţă de presă.