Ludovic Orban, anunţ despre autostrăzile din România: Capacitatea de producţie, mărită de patru ori!

Premierul României a fost prezent la verificarea stadiului lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Bacău. Guvernantul PNL a făcut mai multe declaraţii de presă.

20 nov. 2020, 10:52
Ludovic Orban, anunţ despre autostrăzile din România: Capacitatea de producţie, mărită de patru ori!

Ludovic Orban susţine că se poate mări de patru ori capacitatea de producţie a autostrăzilor prin îmbunătăţirea managementului şi contractele făcute cu constructori serioşi care au capacitatea de a finaliza proiectele la termen.

Ludovic Orban, anunţul aşteptat de români. Ce se întâmplă cu autostrăzile din ţara noastră

„Faptul că nu s-a putut înainte, nu înseamnă că nu se poate. Putem să facem asta(să mărim de patru ori capacitatea de producţie a autostrăzilor) foarte bine prin opţiunea de resurse financiare, prin îmbunătăţirea tuturor procedurilor, prin îmbunătăţirea managementului proiectelor şi evident prin contracte făcute cu constructori serioşi care să aibă capacitatea să îşi finalizeze proiectele în termenele prevăzute în contract sau mult mai repede.

Planul Naţional de Rezilienţă şi recuperarea încă nu a fost prezentat. Acesta va fi prezentat luni. Proiectul care e supus în primă fază dezbaterii publice, după ce vom primi observaţii din partea reprezentanţilor avizaţi, vom modifica proiectul care va fi pus în dezbatere împreună cu domnul preşedinte şi îl vom trimite la Bruxelles. E adevărat că am inclus cele patru tronsoane Ploieşti-Buzău, Buzău-Focşani, Focşani-Bacău şi Bacău-Paşcani le-am introdus în proeictul care va fi lansat public.”, a declarat premierul Orban.

Care este situaţia la zi a autostrăzilor din România. Promisiunile făcute de Guvernul Orban

Infrastructura rutieră din României are în momentul de faţă aproape 86.000 de kilometri de drumuri, dintre care autostrăzile reprezintă 889 km, adică mai puţin de 5%. În anul 2020 au fost daţi în folosinţă aproximativ 26 km de autostradă. În 2019 s-au dat în folosinţă 43 km de autostradă în România, după ce în 2018 au fost inauguraţi 58 de kilometri, arată datele furnizate de  Institutul Naţional de Statistică.

Premierul României a făcut promisiuni curajoase. Ludovic Orban spune că în următorii 10 ani România va avea nu mai puţin de 3.000 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres, precum şi 2.500 de kilometri de cale ferată.

„Am prezentat 3.000 de kilometri de autostradă şi de drumuri expres, peste 2.500 de kilometri de cale ferată şi multe alte investiţii în infrastructura de toate tipurile: energetică, sanitară, infrastructura de comunicaţii”, a spus premierul Orban.

În execuţie sunt aproximativ 290 km de autostradă, care ar urma să fie daţi în folosinţă până în 2023-2025. La finalul anului 2020 mai sunt aşteptaţi 16 km din centura Bacăului şi o parte din segmentul din A10 Sebeş – Turda, aproximativ 17 km.

Citeşte şi: Programul de guvernare PNL. Liberalii promit salariu mediu de 1.000 de euro pe lună şi aproape 1.000 de kilometri de autostrăzi şi drumuri până în 2024