Ludovic Orban, anunţ despre redeschiderea şcolilor. "Va trebui să asigurăm măşti pentru toţi copiii şi toate cadrele didactice"

Publicat: Joi, 23 Aprilie 2020 11:21 // Actualizat: Joi, 23 Aprilie 2020 11:21 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că decizia redeschiderii şcolilor va fi luată în funcţie de modul în care va evolua epidemia de coronavirus, dar şi de capacitatea de a reduce riscul de îmbolnăvire a copiilor cu COVID-19. De asemenea, şeful Executivului a precizat că trebuie asigurate măşti pentru toţi copiii şi pentru toate cadrele didactice.

Ludovic Orban a fost întrebat dacă pot fi reluate cursurile în şcoli după data de 15 mai.

"Această decizie o vom lua împreună cu preşedintele, cu echipa de la Ministerul Educaţiei pe baza estimărilor care sunt făcute de Ministerul Sănătăţii şi va fi luată în funcţie de contextul epidemiologic şi de capacitatea efectivă de a reduce la maxim orice risc de îmbolnăvire a copiilor noştri", a menţionat Ludovic Orban.

Despre posibilitatea reamenajării sălilor de clasă şi reducerea programului elevilor, premierul a spus că nu poate oferi acum informaţii "atâta timp cât în urma evaluărilor şi a planului se iau decizii"

"Mă feresc să prezint lucruri că aşa cred eu. Aici se analizează care sunt nevoile, în cazul în care se ia decizia de deschidere, nevoile, măsurile specifice care trebuie luate. Va trebui să asigurăm măşti pentru toţi copiii, pentru toate cadrele didactice, sunt măsuri care trebuie pregătite şi în funcţie de decizie vor fi luate”, a explicat premierul.

Potrivit News.ro, Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că autorităţile vor lua o decizie privind reluarea cursurilor în şcoli, grădiniţe şi universităţi numai după o consultare cu specialiştii din domeniul sanitar şi spune că aceasta va avea la bază în primul rând grija pentru sănătatea preşcolarilor, elevilor şi studenţilor.

Anisie afirmă că există două scenarii: unul conform căruia anul şcolar ar urma să se termine aşa cum a fost programat iniţial, iar al doilea care prevede prelungirea cu o săptămână a anului şcolar 2019-2020.

Ludovic Orban, anunţ despre şomajul tehnic pentru bugetari. "Nu mai e de actualitate"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus Ludovic Orban măşti pentru elevi măşti pentru profesori şcoli
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H