Ludovic Orban, anunţ după ce Florin Cîţu a fost desemnat premier: Miercuri se vor derula procedurile de învestire a Guvernului

Preşedintele Camerei Deputaţilor a venit cu un nou anunţ după ce Klaus Iohannis a fost de acord cu propunerea lui Florin Cîţu pentru funcţia de premier al noului guvern.

22 dec. 2020, 23:01
Ludovic Orban, anunţ după ce Florin Cîţu a fost desemnat premier: Miercuri se vor derula procedurile de învestire a Guvernului

Ludovic Orban, anunţ după ce Florin Cîţu a fost numit premier desemnat. Liderul Partidului Naţional Liberal a subliniat faptul că, cel mai probabil, miercuri se vor derula procedurile de învestire a noului Executiv.

Ludovic Orban, anunţ după ce Florin Cîţu a fost numit premier desemnat: Miercuri se vor derula procedurile de învestire a Guvernului

„Vă informez că, cel mai probabil în cursul zilei de mâine, se vor derula procedurile de învestire a Guvernului, imediat ce premierul desemnat va transmite programul de guvernare şi lista de miniştri către cele două Camere.

Vom convoca Birourile permanente reunite şi vom stabili calendarul învestirii, audierile în comisii şi votul în plen”, a spus Orban, la finalul şedinţei plenului Camerei de marţi.

Klaus Iohannis l-a desemnat, marţi, pe Florin Cîţu candidat pentru funcţia de prim-ministru, propus de coaliţia PNL – USR PLUS – UDMR.

„Am avut astăzi o nouă rundă de consultări cu formațiunile reprezentate în noul Parlament al României. Săptămâna trecută, după prima rundă de consultări, am spus că este nevoie de încă câteva zile pentru ca lucrurile să se cristalizeze și s-au cristalizat.

Între timp, o coaliție formată din PNL, USR-PLUS și UDMR a fost formalizată și a dovedit deja majoritatea în Parlamentul României, și astăzi, cu ocazia consultărilor, liderii formațiunilor care formează coaliția de centru-dreapta s-au prezentat împreună și au propus un candidat pentru poziția de Prim-ministru. Așadar, luând în considerare toate acestea, am decis să-l desemnez pe domnul Florin Cîțu pentru poziția de Prim-ministru”, a spus Iohannis.

Preşedintele României a semnat, de altfel, marţi seara decretul prin care îl desemnează pe Florin Cîţu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Citeşte şi: Liderii coaliției PNL-USR-PLUS-UMDR, declarații de ultimă oră după consultările cu Iohannis. Florin Cîțu: Sunt gata să-mi asum această guvernare