Ludovic Orban anunţă că PNL va continua să-l susţină pe Florin Cîţu în funcţia de premier, după ce USR-PLUS i-a retras sprijinul politic

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, anunţă că Florin Cîţu va avea în continuare sprijinul PNL pentru funcţia de premier, după ce mai mulţi membri USR au cerut demisia acestuia. Totodată, Orban a precizat că aşteaptă de la USR-PLUS să desemneze un ministru al Sănătăţii competent, care să gestioneze responsabil pandemia.

14 apr. 2021, 14:48
Ludovic Orban anunţă că PNL va continua să-l susţină pe Florin Cîţu în funcţia de premier, după ce USR-PLUS i-a retras sprijinul politic

Ludovic Orban îl susţine pe Florin Cîţu în funcţia de premier. Presedintele PNL a precizat că decizia lui Florin Cîţu de a-l demite pe Vlad Voiculescu de la cârma Ministerului Sănătăţii „nu are nicio legatură cu decizia noastră (a PNL-ului – n.red) de a menţine actuala coaliţie de guvernare”.

Ludovic Orban îl susţine pe Florin Cîţu în funcţia de premier

Demiterea lui Vlad Voiculescu era o masura necesara pentru a putea sa imbunatatim eficacitatea guvernului. Este strict o decizie care urmareste ca la Ministerul Sanatatii tot USR-PLUS sa desemneze un ministru care sa gestioneze cu responsabilitate domeniul si care sa aiba capacitatea de a lupta eficient pentru cresterea calitatii actului medical si impotriva pandemiei. În ceea ce ne priveste, il sustinem pe domnul prim-ministru si consideram ca e mai importantă pentru Romania buna guvernare decat persoana unui ministru„, a precizat seful PNL.

Orban a explicat că decizia de susţinere în funcţia de premier a lui Florin Cîţu a fost şi este o decizie a PNL şi, ulterior, a formaţiunilor din coaliţie. In acest context,”schimbarea premierului nu poate fi decisa decat tot de coalitie”.

Citeste si Andreea Moldovan, huiduită de protestatari la ieşirea din Ministerul Sănătăţii, după ce a fost demisă: „Mă întorc la spital”

Ludovic Orban a subliniat faptul ca, in prezent, coalitia este singura solutie politica.

Noi suntem angajati printr-un acord de guvernare alaturi de partenerii de guvernare si decizia noastra f clara este de a mentine aceasta coalitie. Nu exista, in acest moment, o alta solutie politica. Florin Citu a girat functia de prim ministru cu seriozitate, competenta„, a precizat Orban.

Totodată, fostul premier a precizat că nu va exista, în viitorul apropiat, o întâlnire a coaliţiei pentru discutarea disensiunilor, întrucât există riscul unei reacţii emoţionale.

Nu e bine sa porti discutii la cald, e nevoie sa treaca un timp ca fiecare sa analizeze situatia, nu pe baza unei reactii emotionale„.

Citeste si USR-PLUS cere capul lui Cîţu după demiterea lui Vlad Voiculescu: Nu vedem nicio soluție în care Cîțu ar putea să continue ca premier în coaliție. SURSE

Reamintim ca, după ce Florin Cîţu a anunţat că l-a demis pe Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, alianţa USR-PLUS a anuntat ca vrea să rămână la guvernare, însă fără Cîțu premier, potrivit unor surse politice citate de G4Media.

”După cum a procedat cu demiterea lui Voiculescu, nu vedem nici o soluție în care Cîțu ar putea să continue ca premier într-o coaliție cu USR PLUS”, au declarat surse din alianță.

 

 


loading...
Partenerii noștri