Ludovic Orban anunţă CONCEDIERI: „Bugetarii care plimbă hârtiile nu îşi vor avea rostul”

Premierul Ludovic Orban susține că în perioada care urmează restructurarea aparatului bugetar va fi un proces care va veni de la sine, iar angajații care doar plimbă hârtiile nu își vor mai avea rostul odată cu digitalizarea administrației. Premierul a făcut declarații importante despre cum va decurge această restructurare.

RomaniaTV.net
05 iul. 2020, 17:34
Ludovic Orban anunţă CONCEDIERI: „Bugetarii care plimbă hârtiile nu îşi vor avea rostul”

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat dacă ia în considerare la restructurarea aparatului bugetar într-o perioadă de criză. Acesta a precizat că restructurarea este un proces care vine de la sine în perioada următoare, având în vedere că se urmărește digitalizarea administrației într-o măsură cât mai mare.

Orban, declaraţie şocantă: Cererea, rugămintea mea către cetăţeni e să nu ţină cont de deciziile CCR, să acţioneze responsabil

Orban a recunoscut că cel puțin în ultimii 7 ani nu a existat nicio intenție de a digitaliza în vreun fel administrația, așa că lucrurile nu s-au mișcat absolut deloc în această direcție. „Asta oricum se petrece. Restructurarea vine de la sine. Atâta timp cât introduci aplicaţii care permit reducerea numărului de operaţiuni, care permit interacţiunea directă a beneficiarilor, care introduc foarte bine fluxul direct, desigur că va exista o consecinţă că unii dintre angajaţi, angajaţi care şi acum plimbă hârtii, nu îşi vor avea rostul. Lucrul acesta se va petrece pe măsura timpului. La nivelul administraţiei, în special al administraţiei centrale, timp de şapte ani de zile nu a existat nicio mişcare în direcţia digitalizării”, a declarat Ludovic Orban într-un interviu la Digi24.