Ludovic Orban anunţă măsuri pentru Evaluarea Naţională şi BAC. „Vom face dezinfectarea şcolilor, niciun copil nu va intra fără mască”

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, la Craiova, că părinţii nu au de ce să se teamă să-şi trimită copiii la examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat. Şeful Guvernului a menţionat că autorităţile iau în calcul introducerea separatoarelor de plexiglas în sălile de examen.

RomaniaTV.net
07 mai 2020, 10:23
Ludovic Orban anunţă măsuri pentru Evaluarea Naţională şi BAC. „Vom face dezinfectarea şcolilor, niciun copil nu va intra fără mască”

„Vom face dezinfectarea școlilor, niciun copil nu va intra fără mască, o să fie un număr mic de copii în clasă, suntem gata să luăm și alte forme de măsuri. De exemplu, am văzut forma asta de separare prin intermediul plexiglas care practic permite izolarea persoanelor”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Şeful Guvernului a mai precizat că „profesorii de asemenea vor purta mască, deci nu cred că părinții vor trebui să se teamă de aceste examene”.

Ludovic Orban, despre cum se vor susţine examenele:

  • Noi avem o legislație, copiii s-au pregătit ani buni pentru această formă de examinare.
  • Atât examenul de evaluare, cât și examenul de Bacalaureat constituie o probă în baza căreia evoluează cariera ulterioară a elevilor. În baza examenelor de Evaluare, fosta Capacitate, se fac practic înscrierile la licee și în funcție de rezultatele din cei 4 ani [de gimnaziu – N.Red.] și de la examen copiii pot să aibă acces sau nu în anumite licee.
  • De asemenea, examenul de Bacalaureat este important în cariera universitară a celor care se duc la facultate. Practic, copiii s-au pregătit pentru aceste examene și aceste examene le influențează evoluția ulterioară.
  • Ca atare, eu sunt convins că până la urmă și părinții vor înțelege că există un risc minor.
  • Vom face dezinfectarea școlilor, niciun copil nu va intra fără mască, o să fie un număr mic de copii în clasă, suntem gata să luăm și alte forme de măsuri. De exemplu, am văzut forma asta de separare prin intermediul plexiglas care practic permite izolarea persoanelor. Vom lua toate măsurile care să minimizeze riscurile
  • Profesorii de asemenea vor purta mască, deci nu cred că părinții vor trebui să se teamă de aceste examene.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA 7 MAI. 392 de noi cazuri de COVID-19. Numărul persoanelor îmbolnăvite a ajuns la 14.499