Ludovic Orban anunţă primul spital privat care intră în reţeaua de suport COVID

Ludovic Orban a anunţat, miercuri seară, că un spital privat intră în reţeaua de suport COVID. Este vorba despre spitalul Metropolitat din reţeaua Monza.

02 dec. 2020, 23:29
Ludovic Orban anunţă primul spital privat care intră în reţeaua de suport COVID

Ludovic Orban a declarat că spitalul privat Metropolitan din reţeaua Monza va intra, începând de joi, în reţeaua de suport COVID.

Citeşte şi Ludovic Orban, despre imaginile şocante de la Spitalul din Reşiţa: Aşa ceva nu mai trebuie să se întâmple

Ludovic Orban anunţă primul spital privat care intră în reţeaua de suport COVID: Va avea încă 30 de locuri la ATI

„Mâine dimineaţă la 8 jumate mă duc. V-am zis de primul spital privat care intră în reţeaua de suport COVID, e vorba, pot să spun acum, de spitalul Metropolitan din reţeaua Monza. Mâine finalizăm toate pregătirile. Omul nu plăteşte, acolo toate serviciile vor fi decontate cum sunt decontate serviciile pentru spitalele publice.

În plus, şi personalul detaşat care se duce acolo nu este plătit de spitalul respectiv. De altfel, el a mai funcţionat, dar fără secţii de terapie intensivă, a mai funcţionat în perioada stării de urgenţă.

Citeşte şi Locuri la ATI: Orban anunţă investiţii de 50 de milioane de euro

E foarte important, pentru că vom avea încă 30 de locuri capacitate de tratare în ATI şi probabil 30-40 de locuri care, chiar dacă nu reprezintă secţii de terapie intensivă, vor avea oxigen, adică vor putea permite tratarea persoanelor care nu necesită neapărat ventilare mecanică, ci necesită oxigenare”, a spus Ludovic Orban la România Tv.

Premierul a amintit faptul că mulţi rezidenţi din anul terminal îşi desfăşoară activitatea în prima linie, dar a fost adoptată şi o ordonanţă prin care studenţi din anul terminal au intrat în „dispozitivul de luptă anti-COVID pe baza unui contract de voluntariat”.


loading...
Partenerii noștri