Ludovic Orban anunţă relaxări de la 1 iunie şi dacă sunt doar 4,6 milioane de români vaccinaţi

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că se poate vorbi de relaxări de la 1 iunie chiar dacă nu se atinge obiectivul de 5 milioane de persoane vaccinate, menţionând că, în acelaşi timp, măsurile trebuie respectate în continuare.

19 mai 2021, 21:47
Ludovic Orban anunţă relaxări de la 1 iunie şi dacă sunt doar 4,6 milioane de români vaccinaţi

Ludovic Orban anunţă noi relaxări de la 1 iunie 2021 chiar dacă nu se va atinge ţinta de vaccinare. „Părerea mea este că putem vorbi de relaxări şi de altfel dl. premier Florin Cîţu, dl. preşedinte Klaus Iohannis au vorbit de relaxări graduale, astfel încât să revenim cât mai repede la normalitate. Depinde de vaccinare, dar depinde şi de măsura în care oamenii continuă să se protejeze, chiar dacă nu sunt vaccinaţi, pentru că indicatorul de bază este incidenţa numărului de infectări pe zi. Iar aici eu zic că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie bună şi, dacă mergem pe acest trend, putem cu adevărat să ajungem la o viaţă normală. (…) Nu o să fie 5 milioane de persoane vaccinate, o să fie 4.600.000, 4.700.000 sau 4.800.000, acum nu o să apucăm să taxăm că nu am atins 5 milioane. Este vorba şi de o îmbunătăţire permanentă a campaniei de vaccinare”, a afirmat Orban, întrebat dacă se pot adopta şi alte măsuri de relaxare dacă nu se atinge ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate.

El a spus că în mediul rural se simte o apetenţă mai mică pentru vaccinare, adăugând că le-a solicitat primarilor liberali să se implice activ în campania de vaccinare.

„Sigur că acolo şi riscul de îmbolnăvire este un pic mai mic, dar este necesar şi acolo şi deja sunt caravane mobile care se deplasează în mediul rural, au fost implicaţi prefecţii. Noi am hotărât să cerem tuturor primarilor liberali să se implice în mod activ în campania de vaccinare în localităţile pe care le conduc şi încercăm să ducem vaccinul în localităţi, pentru că e mai complicat să se deplaseze oamenii în centrele de vaccinare”, a subliniat liderul liberal.

Florin Cîţu face ANUNŢUL MOMENTULUI: „De la 1 iunie vor exista relaxări”

Întrebat în legătură cu măsurile impuse cluburilor de a primi doar persoane imunizate, Orban a explicat că este vorba de o încurajare pentru vaccinare.

„Să nu uităm totuşi că în cluburi este o relaţie foarte apropiată, oamenii nu prea poartă măşti, se dansează, se socializează şi vrem foarte mult să nu pătrundă oamenii care au virusul, pentru că pot să-l transmită la foarte mulţi participanţi la evenimente. Ne trebuie o prudenţă şi o grijă faţă de pandemie, pentru că, sigur, am ajuns la un nivel al vaccinării foarte bun şi acum, comparându-ne cu alte ţări, trebuie să recunoaştem, să dăm Cezarului ce e al Cezarului: campania noastră a foarte bine organizată şi cetăţenii români au manifestat foarte multă deschidere. Sper că, în scurt timp, să ajungem la procentul acesta în care riscul să se diminueze la maxim”, a adăugat Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu: „Categoric PSD va depune o moţiune de cenzură. Avem de-a face cu confiscarea unui câştig politic al unui partid”

Ludovic Orban a apreciat că trebuie observată durata în care se menţine imunitatea după imunizare pentru a pregăti campaniile de vaccinare ulterioare.

„De asemenea, trebuie să spunem că măsurile trebuie respectate în continuare şi trebuie să vedem exact durata în care se menţine imunitatea, astfel încât să fim pregătiţi şi pentru campaniile de vaccinare ulterioare, să nu permitem scăderea imunităţii şi să reuşim să ne organizăm din timp”, a mai spus Orban.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a participat la cea de-a treia ediţie a Galei „Women in Economy”, organizată de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF.


loading...
Partenerii noștri