Florin Cîţu face ANUNŢUL MOMENTULUI: „De la 1 iunie vor exista relaxări”

Premierul Florin Cîţu a susţinut miercuri o conferinţă de presă, după şedinţa de guvern, în cadrul căreia a anunţat că de la 1 iunie vor exista relaxări ale restricţiilor, indiferent de atingerea obiectivului de 5 milioane de vaccinaţi.

19 mai 2021, 16:26
Florin Cîţu face ANUNŢUL MOMENTULUI: „De la 1 iunie vor exista relaxări”

Florin Cîţu a fost întrebat în conferinţa de presă ce se întâmplă dacă până la 1 iunie nu se va atinge obiectivul anunţat de 5 milioane de români vaccinaţi, în condiţiile în care abia s-a trecut de pragul de 4 milioane şi mai sunt doar 12 zile până la începutul verii.

„În Romania eu stiu ca se poate, putem sa atingem 5 mil, dar nu asta e obiectivul, o anumita cifra, ci sa depasim pandemia, iar asta se poate doar prin vaccinare. Eu cred ca romanii au inteles mesajul si se vor vaccina pentru sanatatea lor si pentru revenirea la normalitate. De la 1 iunie vor exista relaxari.”, a spus premierul Florin Cîţu.

Premierul a explicat şi cum se va face decontarea transportului pentru elevii care merg la şcoală în altă localitate decât cea de domiciliu.

„Decontarile se vor face, e in procedura de avizare. Va fi aprobata cel mai tarziu saptamana viitoare, o asteptam azi dar nu au fost primite avizele.”, a spus Florin Cîţu.

Florin Cîţu: „Am negociat ca transporturile să fie incluse în PNRR. Acum avem 29,9 miliarde, asta nu se mai schimbă”

Întrebat ce procent din PNRR va fi alocat transporturilor şi infrastructurii rutiere, Cîţu a spus că a fost negociată cu Comisia Europeană includerea tuturor acestor proiecte.

„Autostrada Moldovei este inclusa in PNRR. Partea de transporturi am negociat sa fie inclusa. Acum doar ministrii trebuie sa lucreze la detalii si sa se asigure ca vor ramane acolo. Acum avem, 29,9 miliarde asta nu se mai schimba.”, susţine Florin Cîţu.

Premierul a spus că nu vrea să comenteze angajările Vioricăi Dăncilă şi a lui Mircea Paşcu la BNR.

„Nu comentez politica de resurse umane a Bancii Nationale, dar am incredere in politica monetara a acesteia.”, a declarat premierul.

Prim-ministrul a adus precizări legate de programul prin care vor fi acordate ajutoare companiilor din HoReCa.

„Se va face plata ca in toate celelalte programe, asteptam sa fie promulgata de presedinte, apoi imediat vor avea acces.”, a spus Florin Cîţu.

Citeşte şi: Cătălin Drulă, veste proastă despre metroul spre Otopeni. „Se pune problema dacă această investiţie de 700 de milioane de euro este utilă în această formă”