Ludovic Orban, atac dur la adresa lui Adrian Câciu: „Câciu e cam la fel cu Cîţu. Povestitor. Guvernul e sat fără câini?”

Preşedintele partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban l-a criticat dur pe ministrul Finanţelor Adrian Câciu, pe care l-a asemănar cu preşedintele PNL Florin Cîţu, numindu-i "povestitori".

11 feb. 2022, 20:19
Ludovic Orban, atac dur la adresa lui Adrian Câciu: „Câciu e cam la fel cu Cîţu. Povestitor. Guvernul e sat fără câini?”

Ludovic Orban susţine că ministrul Finanţelor propune opiniei publice idei neaplicabile şi se întreabă dacă Adrian Câciu este controlat de cineva din guvern, primul vizat fiind chiar premierul Ciucă.

„Îl cheamă Câciu. Nu Cîțu. Dar e cam la fel. Povestitor. Zici că e ministru al culturii, nu ministru de finanțe. În orice țară civilizată, toată lumea se uită cu atenție la ce iese din gura unui ministru de finanțe. La noi, dacă ar fi să îl luăm în serios pe Câciu, ar trebui să ne schimbăm planurile de la o zi la alta. În ultima flecăreală publică a fostului consilier al ministrului agriculturii, l- am văzut cum vorbește cu seninătate de impozitarea progresivă, de impozitarea bacșișului ( a mai fost unul care avea treabă cu bacșișul, Ponta), de regândirea scutirii de impozit pe venit, de taxarea suplimentară a proprietăților, de pragul pentru microîntreprinderi etc. Am deschis din nou programul de guvernare. Niciun cuvânt despre aceste măsuri. Oare guvernul e sat fără câini? Poate oricine să bată câmpii fără să îl tragă nimeni de urechi?”, a scris Orban pe Facebook.

Citeşte şi: Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: „Suntem pregătiți să apărăm România și pe ceilalți aliați ai NATO”

„Ciucă nu primește monitorizări să vadă ce năzdrăvănii debitează mâna dreaptă a premierului? Sau toată comunicarea publică a miniștrilor nu este altceva decât o mascaradă electoralistă în care și unul și altul dintre parteneri arată că vor să facă ceva dar nu sunt lăsați de partener? Uneori, am impresia că PSD și PNL vor să îi deruteze atât de tare pe oameni încât să îi facă să creadă că sunt și la putere și în opoziție. Revenind la Câciu, după prestațiile sale de când l- a proțăpit PSD acolo, sunt din ce în ce mai convins că trebuie să se întoarcă la agricultură”, a mai scris fostul lider liberal.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu Maia Sandu: „Republica Moldova poate conta pe sprijinul nostru, atât de la Bucureşti, cât şi la Bruxelles”