Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu Maia Sandu: „Republica Moldova poate conta pe sprijinul nostru, atât de la Bucureşti, cât şi la Bruxelles”

Premierul Nicolae Ciucă se află vineri, la Chişinău, pentru o vizită de lucru de o zi în Republica Moldova, timp în care s-a întâlnit cu omolugul său Natalia Gavriliţa, dar şi cu preşedintele Maia Sandu.

11 feb. 2022, 19:32
Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu Maia Sandu: „Republica Moldova poate conta pe sprijinul nostru, atât de la Bucureşti, cât şi la Bruxelles”

Premierul Nicolae Ciucă a transmis preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, cu care a purtat discuţii, vineri, în cadrul vizitei efectuate la Chişinău, susţinerea deplină pentru derularea măsurilor de reformă, îndeosebi în domeniul statului de drept.

„Mulţumesc preşedintelui Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, pentru discuţia deosebit de valoroasă pe care am avut-o astăzi! Am asigurat-o că Republica Moldova poate conta pe sprijinul nostru, atât de la Bucureşti, cât şi la Bruxelles, şi am transmis susţinerea deplină pentru derularea măsurilor de reformă, îndeosebi în domeniul statului de drept.

Am apreciat eforturile remarcabile în direcţia reformei justiţiei şi combaterii corupţiei, care situează Republica Moldova într-o poziţie favorabilă în privinţa parcursului european. Am deplină încredere că vom păstra dialogul strâns în ceea ce priveşte promovarea obiectivelor şi demersurilor Republicii Moldova în relaţia cu Uniunea Europeană, cât şi în implementarea proiectelor comune în beneficiul cetăţenilor”, a afirmat Nicolae Ciucă, vineri, într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Nicolae Ciucă, despre criza din Ucraina: „Traversăm în prezent un moment regional complicat”

„Traversăm în prezent un moment regional complicat, cu o deteriorare semnificativă a mediului de securitate. Asistăm la o desfăşurare masivă de forţe militare şi echipamente ruseşti, ceea ce reprezintă cea mai mare desfăşurare după încheierea Războiului Rece.

Sunt evoluţii care vin pe un fond de securitate deja complicat în regiune, marcat inclusiv de persistenţa conflictelor prelungite, inclusiv cel din regiunea transnistreană.

Acestea au un efect profund destabilizator, amplificând instabilitatea regională şi generând riscuri de securitate pentru integritatea teritorială şi suveranitatea statelor afectate.

Contextul complicat de securitate îndeamnă totodată la măsuri coerente şi ample de întărire a rezilienţei statului în faţa posibilelor ameninţări care nu îmbracă numai forma explicit militară. Vorbim de riscul acţiunilor hibride, al ameninţărilor cibernetice, al vulnerabilităţilor care pot fi exploatate cum este cazul aprovizionării cu energie şi gaze”, a mai spus Ciucă, după întâlnirea cu premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţă.

Citeşte şi: Şeful NATO, avertisment pentru România. „Există un risc real ca Rusia să invadeze Ucraina”