Ludovic Orban, atac dur la adresa lui Cîţu: „Cine a stabilit ținte de vaccinare, trebuie să le urmărească”. BILANŢ vaccinare 27 iulie 2021

Florin Cîțu și-a asumat că la 1 iulie vor fi 5 milioane de români vaccinați, însă cifra nu a fost atinsă nici măcar acum.

27 iul. 2021, 18:07
Ludovic Orban, atac dur la adresa lui Cîţu: „Cine a stabilit ținte de vaccinare, trebuie să le urmărească”. BILANŢ vaccinare 27 iulie 2021

Ludovic Orban îl taxează pe premierul Cîţu pentru promisiunile neonorate de vaccinare. Premierul spunea că la 1 septembrie vor fi peste 10 milioane de persoane vaccinate, iar șansele ca această țintă să fie atinsă sunt infime în condiţiile în care nici la 1 august nu se atinge ţinta stabilită pentru 1 iunie.

Ludovic Orban nu a ratat ocazia de a-l pune la punct pe Florin Cîțu, după ședința coaliției, la care premierul a lipsit. Președintele Camerei Deputaților a recunoscut că s-a discutat despre restricții ce urmează să fie impuse persoanelor nevaccinate, dar și acordarea de stimulente pentru românii nevaccinați.

Acestea sunt simptomele care ar trebui să îi îngrijoreze pe românii care s-au vaccinat deja. Semnalul de alarmă tras de specialiştii în sănătate!

”Trebuie să creștem procentul de vaccinare prin niște stimulente și măsuri care să permită doar persoanelor vaccinate să aibă acces. Este foarte puțin probabil să ajungem la zeci de mii de cazuri. INSP a emis 4 scenarii posibile de creștere. Mulți români s-au vaccinat, alții au trecut prin boală, așa că riscurile sunt mai mici.

Cine a stabilit ținte, trebuie să le urmărească. Eu m-am ferit să stabilesc ținte. Activitatea de vaccinare continuă. Trebuie să găsim soluții de a stimula vaccinarea, cum sunt bonurile de masă, care s-au folosit în alte țări. Vorbim despre accesul celor nevaccinați la activități neesențiale, cum ar fi mersul la mall.”, a precizat Ludovic Orban.

Vaccinarea anti-Covid cu a treia doză ar putea să înceapă din luna septembrie

Liderul PNL a declarat, referitor la obligativitatea să se testeze periodic pe banii proprii cadrele medicale care nu se vaccinează, că este deocamdată o propunere care trebuie analizată. „Nu mă pronunț asupra acestei discuții. A fost o primă prezentare din partea doamnei ministru a Sănătății a unei astfel de posibilități. Încă nu am discutat și nu am luat nicio decizie pe această temă”, a declarat Ludovic Orban.

Florin Cîțu răspunde ATACULUI lui Ludovic Orban: ‘M-a mâhnit. Aș fi vrut să aud ce a făcut mai mult pentru campania de vaccinare’

„Dacă ne uităm la orașe, rata de vaccinare este de 50 la sută. Este ok rata de vaccinare de 30 la sută. Succesul unei măsuri se vede în ceea ce se întâmplă cu pandemia.

Am încredere că românii vor lua cea mai bună decizie pentru ei. Avem doze de vaccin, avem capacitatea de a vaccina, a spus Florin Cîțu.

„Acestea nu sunt ținte și obiective ale unei guvernări. M-a mâhnit declarația domnului Orban. Aș fi vrut să aud ce a făcut mai mult pentru campania de vaccinare, cât s-a impicat în campania de vaccinare. Din păcate, de când mi-am anunțat candidatura, să vadă telespectatorii declarațiile domnului orban cu privire la Guvern. Nu mă aștept de la PSD, nu l-am văzut pe domnul Ciolacu să susțină vaccinarea. Mă așteptam de la președintele PNL să susțină campania de vaccinare.

Nu este o joacă politică, de aceea m-a mâhnit declarația domnului Orban. E ușor să critici, dar o face PSD-ul”, a mai declarat Florin Cîțu.

Aproape 16.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care peste 10.000 cu prima doză, conform statisticii realizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

BILANŢ vaccinare 27 iulie 2021

15.904 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. În total, 4.811.004 de români au schema completă de la începutul campaniei.

În ultimele 24 de ore, situația vaccinării cu serul Pfizer-BioNTech este următoarea: 3.968 de persoane vaccinate cu o doză, 4.948 de persoane vaccinate cu a doua doză; cu serul Moderna: 128 de persoane vaccinate cu o doză, 138 de persoane vaccinate cu a doua doză, cu serul AstraZeneca: 11 persoane vaccinate cu prima doză, 114 persoane vaccinate cu a doua doză, iar vaccinul de la Johnson&Johnson l-au primit 6.597 de persoane.

În ultimele 24 de ore au fost 6 reacţii adverse la vaccin. Numărul total de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, a ajuns la 16.782. 59 de reacții adverse sunt în curs de investigare.


loading...