Ludovic Orban, atac la Olguţa Vasilescu: A servit ceva sau a fumat iarbă, bun, eu ştiu că ea mai serveşte. Cum să minţi aşa ceva?

Liderul PNL Ludovic Orban a afirmat joi că purtătorul de cuvânt al PSD, Lia Olguța Vasilescu, „a servit sau a fumat iarbă” atunci când a afirmat că liberalii vor tăierea salariilor și concedierea a 500.000 de bugetari.

RomaniaTV.net
02 mai 2019, 16:33
Ludovic Orban, atac la Olguţa Vasilescu: A servit ceva sau a fumat iarbă, bun, eu ştiu că ea mai serveşte. Cum să minţi aşa ceva?

„Am văzut o declaraţie, alte mizerii de fake news-uri şi aici vreau să spun limpede şi clar, supărată că ne-am dus în fieful domniei sale, doamna Olguţa Vasilescu a dat o declaraţie de zici că a fumat ceva, că Orban şi cu PNL vor să dea afară 500.000 de angajaţi şi că vor să taie salariul minim, aceasta este declaraţia Olguţei Vasilescu. V-am spus, a servit ceva sau a fumat iarbă, bun, eu ştiu că ea mai serveşte. Cum să minţi aşa ceva? PNL este adeptul creşterii veniturilor românilor, dar creşterii veniturilor românilor, nu pe hârtie cum face PSD, ei le cresc pe hârtie şi în timpul acesta dau drumul la inflaţie şi creşterea preţurilor mănâncă complet orice fel de creştere de venit”, a spus Ludovic Orban, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Brăila.

El a spus că, pe coşul zilnic, rata inflaţiei depăşeşte 18 procente, „adică costul vieţii pentru oamenii care au venituri pentru subzistenţă, doar pentru asigurarea cheltuielilor de viaţă de subzistenţă, deci pentru coşul zilnic creşterea preţurilor a fost de 18%, adică degeaba le-au crescut salariile sau pensiile pe hârtie le-au crescut cu 9,10 puncte procentuale punctul de pensii şi alea cu întârziere, în realitate puterea de cumpărare a veniturilor a scăzut, asta este marea realizare a PSD”.

„Răspunsul nostru către această persoană care în postul Paştelui a avut nesimţirea, sfidând toţi creştinii din România, să îşi ţină paranghelia cu 500 şi ceva de invitaţi, cu diferite personalităţi, în frunte cu Dragnea şi Dăncilă sfidând şi ei postul Paştelui, am atâta să-i spun: într-adevăr vrem să facem o reformă a administraţiei, dar nu vrem să dăm afară 500.000 de oameni, asta e o minciună gogonată. Cu siguranţă, în schimb, îi vom da afară pe toţi habarniştii, pe toate beizadelele şi toţi sinecuriştii care nu au nicio legătură cu administraţia şi care au fost angajaţi de PSD în ultimii doi ani şi jumătate pe uşa din dos a instituţiilor publice şi care au distrus capacitatea administrativă a României. Asta da, asta vom face, să fie clar, să ştie ce îi aşteaptă”, a afirmat Orban.

El a spus că este nevoie de o „simplificare” a statului, „de instituţii mai clare, mai puternice, mai precise, care să aibă autoritate şi care, într-adevăr să aibă competenţa să aplice politici de guvernare serioase pe termen mediu şi lung pentru dezvoltarea României”.

„Iar în privinţa salariului minim, propunerea noastră este de bun simţ, salariul minim să nu mai crească din burtă după cum vrea Olguţa Vasilescu, că ea a fost ministrul Muncii şi ea mai băga încă 200 de roni la salariul minim şi de aceea au plecat de pe piaţă o grămadă de firme din România care nu-şi mai pot menţine profitabilitatea pe salariul minim. Vrem ca salariul minim să fie decis de partenerii sociali prin negocierea între patronate şi sindicate şi Guvernul doar să transpună negocierea care este purtată între patronate şi sindicate, iar la creşterea salariului minim să stea la bază nişte indicatori obiectivi ca şi la creşterea pensiilor, rata inflaţiei, creşterea indicelui de productivitate, lucruri serioase, pentru că nu este sustenabilă, orice creştere de venit, mai ales în sectorul public sau o creştere a salariului minim, nu este sustenabilă dacă ea nu are nişte ancore în realitate şi dacă ea nu se bazează pe considerente economice obiective. Asta, într-adevăr vrem să facem”, a afirmat Orban.

Afirmaţiile sale vin după ce fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu a afirmat, joi, într-o postare pe Facebook, că Orban a spus că PNL va abroga legea salarizării când va ajunge la guvernare.

„Este exact ce vă spuneam: ne anunţa, cu subiect şi predicat, că vor taia salarii şi vor da afară 500000 de bugetari (vezi şi postările lui Florian Câţu) si ne-a avertizat, anul trecut, însuşi Orban că primul lucru pe care îl va face PNL când va veni la guvernare, va fi să abroge legea salarizării. Unde are domnul Orban o fractură de logică atunci când spune că salariile bugetarilor nu mai trebuie să crească, fiindcă cele din mediul privat sunt mai mici? Ani la rând, salariile la stat au fost mici, iar cele din privat la fel de mici. România era căutată pentru forţa de muncă ieftină. Aşa am rămas fără 4 milioane de cetăţeni care au plecat acolo unde munca se plăteşte la adevărata valoare. Faptul că guvernarea PSD-ALDE a votat legea salarizării despre care opoziţia minţea cu neruşinare că prevede creşteri salariale infime, iar acum ne spune că sunt prea mari, a forţat mediul privat să crească salariile, cu atât mai mult cu cât deficitul de forţă de muncă e uriaş. În acelaşi timp, s-a majorat salariul minim de la 1250 lei la 2080 lei pentru cei fără studii superioare, 2350 lei pentru cei cu studii superioare, 3000 lei pentru cei care lucrează în construcţii, adică cel mai afectat sector de exodul forţei de muncă. Mulţumim că, spre deosebire de data trecută când ne-aţi luat 25 la sută din salarii, aţi impozitat pensiile, aţi scăzut ajutoarele persoanelor cu dizabilităţi şi aţi dat afară sute de mii de bugetari, acum măcar ne avertizaţi ca să ştim ce ne aşteaptă!”, a scris Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.