Ludovic Orban, atac la Rareş Bogdan: „Liberali de pripas, care cred că e suficient să ai claxon”

USR PLUS nu este singura problemă a PNL, luptele interne sunt la fel de dure şi se duc cu toate armele şi muniţiile.

06 sept. 2021, 22:34
Ludovic Orban, atac la Rareş Bogdan: „Liberali de pripas, care cred că e suficient să ai claxon”

Ludovic Orban a reclamat luni faptul ca unii liberalii carora „nu li s-a uscat cerneala pe adeziune” care au doar „claxon” il critica pe el, dupa ce prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat luni, la Antena 3, că i se pare „șocant” și „dezamăgitor” faptul că liderul PNL nu a votat pentru verificarea semnăturilor USR PLUS și AUR la moțiunea de cenzură.

Ludovic Orban, acuzat de trădare după moţiunea de cenzură a USR PLUS şi AUR. Rareş Bogdan: Trebuia să aibă decența să-și delege atribuțiile
„Sa fiu eu acuzat, eu, Orban, dupa 31 de ani in PNL, de niste liberali de pripas, carora nici nu li s-a urcat cerneala pe adeziune, si care au facut doar rau PNL crezand ca e suficient sa ai claxon. Nu, daca ai claxon si nu ai motor si nu ai directie, degeaba claxonezi ca masina nu se duce nicaieri si poate ajunge in gard. Nu poti sa faci praf munca a zeci de mii de liberali care au construit alaturi de mine un partid responsabil care a castigat increderea romanilor”, a declarat Ludovic Orban.

Ce l-a supărat pe Ludovic Orban:

Rareş Bogdan îl spulberă pe Ludovic Orban. „E dezamăgitor ca preşedintele PNL vrea să-şi dea jos propriul Guvern cu ajutorul USR şi AUR. Ceea ce a făcut este un joc”

Orban îl somează pe Cîțu să spună dacă are de gând să guverneze cu PSD, după ce USR-PLUS și-a retras, prin demisie, miniștrii rămași în executiv, după demiterea lui Stelian Ion. ”Și dacă îl ține în viață PSD pe Cîțu, deși mă îndoiesc, baza PSD nu va accepta compromisul, vor extrage maximul de avantaje, iar partidul care guvernează minoritar nu va face ce a promis și va fi dărâmat oricând va dori PSD. Îl somez să spună dacă are de gând să guverneze cu PSD.”, a explicat Orbanluni seară.

Congresul PNL va avea loc pe 25 septembrie. Ludovic Orban și Florin Cîțu vor candida pentru șefia Partidului Național Liberal. Comisia care se va ocupa de organizarea Congresului PNL va fi condusă de Theodor Stolojan, iar din echipă fac parte atât susținătorii lui Ludovic Orban cât și cei ai premierului Cîțu.

Orban: Dacă Florin Cîţu nu va mai fi premier, e posibil ca USR PLUS să revină la masa negocierilor

Orban mai spune că dacă Florin Cîţu nu va mai fi premier este posibil ca USR PLUS să revină la masa negocierilor şi că singura modalitate ca premierul să îşi păstreze funcţia ar fi cea cu sprijinul social-democraţilor.

„Dacă cineva din PNL vrea să facă majoritate cu PSD, îl somez să o spună public de acum. Dacă nu vrea să facă majoritate cu PSD, atunci trebuie să revină la coaliţia pe care am construit-o, pentru că este singura posibilă. Lăsăm moţiunea de cenzură, există soluţii.

Atâta timp cât USR PLUS şi-a exprimat un punct de vedere clar, categoric, în care nu mai poate fi pus la îndoială în momentul de faţă, în momentul în care ei au depus moţiunea de cenzură, în momentul în care au anunţat demisia tuturor miniştrilor din guvern…

Declaraţia USR e foarte simplă: nu îl mai vrem pe Cîţu premier. Dacă Cîţu nu va mai fi premier, este posibil ca USR PLUS să revină la masa negocierilor. Domnul Cîţu poate să rămână premier, dacă îl ţine PSD ca premier”, a mai declarat Ludovic Orban.