Ludovic Orban: „Cel mai mare risc e pe Prut, trebuie să vină viitura din Ucraina”

După ce Klaus Iohannis a ieșit, la Palatul Cotroceni, și a vorbit, în premieră, despre inundațiile care lovesc de mai bine de o săptămână România, Ludovic Orban a convocat o şedinţă de lucru pentru evaluarea pagubelor produse de inundaţii şi pentru stabilirea măsurilor de limitare a efectelor calamităţilor naturale.

RomaniaTV.net
24 iun. 2020, 15:02
Ludovic Orban: „Cel mai mare risc e pe Prut, trebuie să vină viitura din Ucraina”

Ludovic Orban a precizat că este greu de intervenit pentru că este dificil de anticipat unde va ploua. „Am făcut o analiză despre inundații, a riscurilor care există pentru perioada imediat următoare și am stabilit care sunt măsurile ce trebuie luate. Cel mai mare risc e pe Prut, trebuie să vină viitura din Ucraina.

Există riscuri și în alte zone, dar sunt greu de anticipat, din cauza unor fenomene de instabilitate meteo și o cantitate mare de precipitații se pot crea inundații cu caracter local. Tendința va fi în nordul Moldovei să se reducă, de mâine, se va muta spre Vest, dar și în Dobrogea.

Am luat măsura de constituire a comisiilor de evaluare a pagubelor produse de inundații, la nivelul prefecturilor. Să intervenim cu fonduri de reparații, de despăgubire.”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban face PROMISIUNI oamenilor afectați de inundații: ‘Cererile vor fi procesate cu viteza maximă posibilă’

 Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri, când se vor acorda despăgubiri oamenilor afectați de inundațiile teribile din ultima perioadă. „După ce încetează, după ce se finalizează cererile, Prefecturile vor trimite pentru a aloca sumele necesare de la Guvern. Noi vom procesa solicitările procesate cu viteza maximă posibilă. 1, 4 de lei avem în fondul de urgență aflat la dispoziția Guvernului.Întotdeauna am găsit soluții pentru a nu lăsa oamenii la necaz. În Aiud sunt 3 case avariate, reparațiile vor fi susținute. Pe măsură ce vom primi solicitările, vom aloca banii necesari”, a anunșat Ludovic Orban.