Ludovic Orban: Cer parlamentului să susţină rectificarea, PSD vrea falimentarea României

Premierul cere parlamentarilor să nu voteze majorarea pensiilor cu 40%, aşa cum a anunţat PSD marţi seară. 

RomaniaTV.net
02 sept. 2020, 07:36
Ludovic Orban: Cer parlamentului să susţină rectificarea, PSD vrea falimentarea României

Premierul Ludovic Orban a făcut miercuri un apel către parlamentari să susțină rectificarea bugetară, lansând acuzații la adresa PSD.

„Solicit parlamentarilor să susțină ordonanța de urgență privind rectificarea bugetului de stat. (…) Orice cheltuială suplimentară introdusă în dezbaterea bugetului de stat se va întoarce împotriva tuturor românilor și va accentua dezechilibrarea și riscă să compromită perspectivele de relansare economică pe care le-am construit pe termen mediu și lung. Cer parlamentarilor să fie responsabili și să susțină rectificarea bugetară așa cum am hotărât-o. Și așa am făcut eforturi destul de mari să creștem punctul de pensie, să găsim resurse pentru creșterea alocațiilor pentru copii. „, a spus Ludovic Orban, acuzând PSD de „demagogie”.

Majorarea pensiilor vine şi cu alte beneficii pentru seniori. Trei veşti bune de la 1 septembrie

Premierul Ludovic Orban a spus că va ataca la Curtea Constituțională, dacă PSD nu va adopta în Parlament rectificarea bugetară. „Ne confruntăm cu o contracție economică de 3,9% pe primul semestru. Sigur, că este o contracție economică mai mică decât media UE, care este de 8,3%. Totuși, vorbim despre o contracție deci bani mai puțini la buget. PSD, într-un populism inexplicabil, ne-a provocat noi și noi cheltuieli, pe care efectiv bugetul nu le poate suporta.

Cui foloșește dacă România va fi retrogradată de agențiile de rating? Cui folosește dacă România se va împrumuta mai scump? Vă dau o informație: o singură lună ne-am împrumutat mai scump decât guvernările PSD, luna februarie. Ei au mers pe ideea: după noi potopul! Cui folosește dacă, Doamne ferește, România nu va mai găsi finanțări? Cui folosește dacă investitorii o să privească cu mai multă reticiență România, din cauza acestei politici demagogice și găunoase.

Cu siguranță, normal! De altfel, vă aduc aminte că am și câștigat în cazul anumitor legi, după ce am arătat că nu sunt bani pentru a acoperi toate cheltuielile angajate prin legi adoptate pe bandă rulantă.”, a spus Ludovic Orban.

Social-democrații vor să elimine din OUG privind rectificarea bugetară articolul care majorează pensiile cu doar 14% si vor creșterea cu 40% a punctului de pensii, așa cum prevede legea. „Birourile Permanente Reunite se vor reuni mâine (miercuri – n.r.) și vor pune pe ordinea de zi a comisiilor reunite de buget-finanțe din Camera Deputaților și Senat rectificarea bugetară cu scopul principal de a elimina acel articol prin care pensiile au fost diminuate cu 26%. Probabil că săptămâna viitoare vom avea rectificarea adoptată fără acel articol”, anunță liderul deputaților PSD, Alfred Simonis. El mai spune că pensiile vor fi majorate cu 40%, iar guvernul „nu mai are niciun fel de tertip să evite această majorare”.