Ludovic Orban: Cîţu a fost o unealtă folosită de Iohannis şi de nomenclatura pentru a mă schimba pe mine. PNL a murit, PNL este astăzi PSD 2

El a adăugat că PNL este acum un partid care ascultă de ordinele preşedintelui Klaus Iohannis, care exercită şefia de factor a formaţiunii.

03 apr. 2022, 20:10
Ludovic Orban: Cîţu a fost o unealtă folosită de Iohannis şi de nomenclatura pentru a mă schimba pe mine. PNL a murit, PNL este astăzi PSD 2

Preşedintele Forţa Dreptei Ludovic Orban a afirmat că Florin Cîţu nu a fost cel mai mare rău care s-a întâmplat pentru PNL şi a fost o unealtă folosită de către şeful statului Klaus Iohannis pentru a îl schimba pe el din funcţie. „Răul PNL este că e la ora actuală prizonier într-o coaliţie cu PSD, în care este la remorca PSD şi în care nu are capacitatea să reprezinte electoratul liberal. PNL a murit. PNL este astăzi PSD 2”, a spus Orban.

„Nu am absolut nicio satisfacţie. Practic, schimbarea lui Cîţu era previzibilă. Cîţu nu avea nicio calitate să fie ales preşedinte al PNL. Cîţu a fost o unealtă care a fost folosită de Iohannis şi de nomenclatură pentru a mă schimba pe mine şi pentru a pune în practică un proiect profund nociv pentru societatea românească şi antidemocratic şi antiliberal, cum a fost alianţa cu PSD. Cîţu a fost executat fără proces. A semănat cu o lovitură de palat dată parcă de o huntă militară”, a  mai declarat Ludovic Orban.

EXCLUSIV Victor Ponta, după demisia lui Florin Cîţu: „Nu avea ce să caute acolo. După performanţa de la Finanţe nu-l promovezi, îl dai afară”

„Nu am absolut nicio satisfacţie. Practic, schimbarea lui Cîţu era previzibilă. Cîţu nu avea nicio calitate să fie ales preşedinte al PNL. Cîţu a fost o unealtă care a fost folosită de Iohannis şi de nomenclatura pentru a mă schimba pe mine şi pentru a pune în practică un proiect profund nociv pentru societatea românească şi antidemocratic şi antiliberal, cum a fost alianţa cu PSD. Cîţu a fost executat fără proces. A semănat cu o lovitură de palat dată parcă de o huntă militară”, a declarat Ludovic Orban, duminică.

El a adăugat că PNL este acum un partid care ascultă de ordinele preşedintelui Klaus Iohannis, care exercită şefia de factor a formaţiunii.

Rareş Bogdan, după imaginile virale de la Congresul PNL: „Mă bucur că Florin Cîţu a luat o decizie înţeleaptă”

„Florin Cîţu nu este răul cel mai mare pentru PNL. PNL nu este un partid democratic care să asculte de voinţa cetăţenilor, PNL e un partid la ordin care e în slujgărnicie faţă de preşedintele Klaus Iohannis, care exercită de facto şefia PNL. Răul PNL este că e la ora actuală prizonier într-o coaliţie cu PSD, în care este la remorca PSD şi în care nu are capacitatea să reprezinte electoratul liberală. PNL a murit. PNL este astăzi PSD 2. Oricine susţine PNL, susţine o coaliţie cu PSD”, a explicat Orban.

Gheorghe Flutur a fost validat de către liberali, în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, pentru preluarea interimară a funcţie de preşedinte, iar Lucian Bode va fi secretar general interimar al formaţiunii. Flutur a adăugat că propunerea pe care ar urma să o valideze Consiliul Naţional duminică este ca Congresul extraordinar să aibă loc pe 10 aprilie, de la ora 11.00 la Palatul Parlamentului, cu 1.300 de delegaţi, termenul depunerii moţiunilor pentru candidaturile la şefia PNL fiind 6 aprilie, ora 18.00, iar dezbaterile în organizaţiile judeţene să aibă loc până pe 8 aprilie, ora 22.00. Consiliul Naţional urmează să convoace oficial Congresul extraordinar al partidului.