Ludovic Orban: Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor de stat pentru despăgubirea fermierilor

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat că schema de ajutor de stat pentru despăgubirea fermierilor ale căror suprafețe au fost afectate de secetă a fost aprobată de Comisia Europeană. După publicarea OUG, fermierii se vor putea adresa Ministerului Agriculturii în termen de zile, iar instituţia va trebui să transmită depăgibirile, a mai spus liderul PNL.

RomaniaTV.net
01 sept. 2020, 13:50
Ludovic Orban: Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor de stat pentru despăgubirea fermierilor

„Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor de stat pentru despăgubirea fermierilor ale căror suprafeţe au fost afectate de secetă. În urma aprobării de către Comisia Europeană a solicitării de ajutor de stat formulată de Guvernul României, astăzi se va publica OUG prin care Guvernul a alocat sumele necesare pentru plata despăgubirilor către fermierii ale căror suprafeţe sau culturi au fost afectate de secetă.

Imediat cu publicarea ordonanţei, orice fermier se poate adresa Ministerului Agriculturii şi structurilor Ministerului Agriculturii, în termen de zece zile trebuie să formuleze solicitarea, iar Ministerul Agriculturii trebuie să transmită despăgubirile către fermierii afectaţi”, a declarat Ludovic Orban, la Turnu Măgurele, în timpul unei vizite oficiale pe care a făcut-o astăzi în judeţul Teleorman.