Ludovic Orban: Creşele şi after-school-urile rămân deschise

Toate școlile din România vor fi închise de luni, indiferent de incidența cazurilor de coronavirus din localitate, a anunțat Ludovic Orban, la Digi 24. Premierul a adăugat că after-school-urile şi creşele rămân deschise.

05 nov. 2020, 20:00
Ludovic Orban: Creşele şi after-school-urile rămân deschise

„Măsura închiderii școlilor este luată din 2 motive: un motiv este legat de siguranța copiilor, al doilea este legat de faptul că foarte mulți copii, în special adolescenți, chiar și dacă contractează virusul, sunt asimptomatici și ei devin purtători ai virusului și îl transmit fie către alți colegi, care pot să îl transmită către părinți și bunici și să asigure răspândirea virsului”, a susținut șeful executivului.

După ședința de guvern prezidată de Klaus Iohannis, care a anunțat în debutul acesteia că toate școlile trebuie închise, premierul Orban a explicat că „sunt măsuri care sunt luate ținând cont de situația efectivă în care ne găsim și pe baza unor evaluări făcute de specialiști privind incidența cazurilor, unde sunt activitățile cu cele mai mari îmbolnăviri”.

Reprezentanţii elevilor acuză autorităţile de iresponsabilitate şi cer redeschiderea şcolilor acolo unde incidenţa este sub 3 la mie