Reprezentanţii elevilor acuză autorităţile de iresponsabilitate şi cer redeschiderea şcolilor acolo unde incidenţa este sub 3 la mie

Consiliul Naţional al Elevilor a reacţionat dur la decizia de închidere a şcolilor pe termen nedefinit. Într-un comunicat trimis Edupedu.ro de către reprezentanţii elevilor, aceştia acuză profunda iresponsabilitate a autorităţilor.

RomaniaTV.net
05 nov. 2020, 19:53
Reprezentanţii elevilor acuză autorităţile de iresponsabilitate şi cer redeschiderea şcolilor acolo unde incidenţa este sub 3 la mie

Reprezentanţii elevilor spun că trecerea completă la predarea online este o decizie iresponsabilă, atât timp cât există mulţi elevi care nu au posibilitatea să participe la aceste cursuri din cauza lipsei infrastructurii digitale. 

“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a declarat că toate unitățile de învățământ trebuie închise, fiind necesară tranziția actului educațional în format exclusiv online.

Consiliul Național al Elevilor dezaprobă profund această propunere, întrucât multe unități de învățământ din România se află în comunități în care rata de transmitere a virusului SARS-CoV-2 este cu mult sub incidența de 3 la mia de locuitori.

Citeste si Ludovic Orban: Toate şcolile trec în scenariul roşu incepând de luni

Pentru a putea garanta un act educațional de calitate, e important ca în aceste comunități unitățile școlare să rămână deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță. În același timp, trecerea întregului sistem de învățământ în format exclusiv online denotă o profundă iresponsabilitate din partea autorităților statului, în condițiile în care, în continuare, sute de mii de elevi din România nu au posibilitatea de a accesa cursurile online din cauza lipsei infrastructurii digitale”, se arată în comunicatul Consiliului Naţional al Elevilor.

Reprezentanţii acestora le solicită autorităţilor reluarea cursurilor cu prezenţă fizică acolo unde rata de infectare nu a depăşit 3 la mie.

„Considerăm că propunerea Președintelui României este una nefundamentată la momentul de față. Traversăm, cu siguranță, o perioadă de criză, însă e important să ținem minte faptul că școala reprezintă una dintre instituțiile care stau la baza societății noastre. Din acest motiv, solicităm din nou testarea tuturor elevilor, în baza unui program de tipul Testare în curtea școlii, pentru a putea garanta participarea în siguranță la cursuri a tuturor colegilor noștri, în comunitățile unde rata transmiterii virusului permite acest lucru”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, potrivit sursei citate.