Ludovic Orban: Dacă Vasile Blaga va vrea să-şi exercite poziţia de membru cu drept de vot în BPN, e binevenit

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri la Timișoara că foștii președinți ai partidului aleși de congres sunt membri ai Biroului Politic Național (BPN), iar dacă Vasile Blaga dorește să-și exercite această calitate, ''este bine-venit oricând''.

RomaniaTV.net
03 nov. 2017, 18:42
Ludovic Orban: Dacă Vasile Blaga va vrea să-şi exercite poziţia de membru cu drept de vot în BPN, e binevenit

Liderul liberal a subliniat că în cazul lui Vasile Blaga este o decizie a instanței pe care o respectă și că se bucură pentru colegul său că a fost achitat și că s-a dovedit că ”acuzațiile formulate de procurori nu sunt reale și nu sunt demonstrate, dovedite”. El și-a exprimat încrederea că se va menține aceeași decizie și la instanța de apel.

Întrebat de presă dacă Vasile Blaga va mai putea ocupa vechea funcție, Orban a răspuns: ”Potrivit Statutului PNL, foștii președinți ai partidului care au fost aleși de congres sunt membri cu drept de vot în BPN. Cât timp a fost sub incidența prevederilor de integritate, domnul Blaga nu a ocupat această poziție, dar dacă va vrea să exercite această poziție, la care are dreptul, în conformitate cu prevederile statutare, este oricând bine-venit”.

Tribunalul București a decis luni achitarea lui Vasile Blaga, fost secretar general al PDL, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Instanța a mai dispus ridicarea sechestrului pus în timpul urmăririi penale pe averea lui Blaga.

Decizia instanței nu este definitivă, iar DNA poate face apel.

La ultimul termen al procesului, din 20 octombrie, Vasile Blaga a declarat că este nevinovat și a solicitat să fie achitat.