Ludovic Orban: „Dacă voi câştiga, refac coaliția în maximum 48 de ore”

Ludovic Orban, președintele PNL, s-a arătat de părere că Florin Cîțu nu își permitea să se înscrie în competiția din interiorul formațiunii liberale "fără să se consulte cu altcineva", sugerând că ar fi vorba de Klaus Iohannis.

08 sept. 2021, 22:26
Ludovic Orban: „Dacă voi câştiga, refac coaliția în maximum 48 de ore”

Ludovic Orban, președintele PNL, a exclus, miercuri seară, la B1 TV, ca cineva să-l dea afară de la conducerea partidului până la alegerile interne din 25 septembrie. „Dacă voi câştiga, refac coaliția în maximum 48 de ore. Cum să refuze domnul președinte, m-a desemnat prim-ministru de 3 ori”, a precizat președintele PNL.

„Hahaha, cine să mă dea afară din partid? Sunt minți înfierbântate care cred că doar eliminarea mea mă poate împiedica să câștig”, a mai spus Ludovic Orban.

Întrebat de ce se teme să-l critice pe președintele Klaus Iohannis, liderul PNL a spus: „Eu l-am considerat un partener al PNL. Îl consider și acum, cu singura condiție să fie un partener serios, să poată să se implice în rezolvarea crizelor.

Ludovic Orban vrea să dea jos Guvernul Cîţu: „Oricine împiedică moțiunea, afectează democrația”
Dacă mergeți pe stradă și întrebați oamenii, peste 50 la sută mă preferă pe mine, iar sub 20 la sută pe Florin Cîțu”.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus, miercuri seară, că Florin Cîțu nu a mai respectat nici o recomandare de-a sa din momentul în care a decis să candideze la șefia partidului, lăsând să se înțeleagă că președintele Klaus Iohannis ar fi în spatele deciziei de a participa la alegerile interne.

Florin Cîţu: Cine dă Guvernul jos astăzi, este responsabil de lipsa paturilor la ATI. Alianţa toxică USR PLUS-AUR să-şi asume responsabilitatea
„Obiectivul meu fundamental este refecera coaliției guvernamentale. Doar un guvern stabil poate face față provocărilor.  Am vorbit la Templul Coral cu Florin Cîțu. Din păcate, Florin Cîțu, din momentul în care a decis să candideze, nu a mai respectat nici o recomandare pe care i-am făcut-o. Nu m-a consultat la deciziile pe care le-a luat. Eu cred că și decizia de a candida la șefia PNL a luat-o consultându-se cu altcineva”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat de Silviu Mănăstire la „Dosar de politician” despre cine ar putea fi vorba, el a răspuns: „Eh, eh, cunoașteți răspunsul”. Întrebat dacă este vorba despre același om sau aceiași oameni care l-au convins să se retragă din postura de premier desemnat în martie, președintele PNL a amintit: „Puneți o întrebare prea complicată. Haideți să readucem aminte care era contextul. Știți foarte bine că în momentul în care am dărâmat Guvernul Dăncilă și am preluat guvernarea obiectivul nostru a fost acela de a organiza alegeri anticipate. După alegerile prezidențiale am și demarat procedura de anticipate, a fost o moțiune de cenzură în care a fost demis guvernul pe care îl conduceam, după care, când Președintele m-a nominalizat tot pe mine, PSD a sesizat Curtea Constituțională și Curtea Constituțională condusă de domnul Dorneanu a stabilit că premierul care este demis prin moțiune de cenzură nu mai poate fi desemnat premier, nu știu pe ce prevederi constituționale, dar e o decizie CCR care este obligatorie – asta, aviz amatorilor, celor care bat toba prin târg că, dacă pică Cîțu, tot Cîțu va fi desemnat, asta așa apropo de această chestiune”.