Ludovic Orban, un nou atac la adresa lui Iohannis: „Decizia de ieri a preşedintelui este o cacealma”

Fostul preşedinte al PNL a anunţat că îşi va da miercuri demisia din funţcia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

12 oct. 2021, 11:26
Ludovic Orban, un nou atac la adresa lui Iohannis: „Decizia de ieri a preşedintelui este o cacealma”

Ludovic Orban spune că decizia preşedintelui de nominalizare a lui Dacian Cioloş pentru postul de premier este „o cacealma care are ca efect prelungirea şi adâncirea crizei politice”. Ludovic Orban aminteşte că soluţia la îndemâna lui Iohannis era nominalizarea unui premier altul decât Florin Cîţu, precizând că Cioloş nu are nicio şansă să formeze o majoritate parlamentară.

”Din data de 1 septembrie, România se confruntă cu o criză politică provocată de Florin Cîțu, prin remanierea fără motiv a ministrului Justiției și fără nicio informare prealabilă a coaliției de guvernare.

România se confruntă cu o criză sanitară gravă provocată de explozia de infectări cu Covid-19. România se confruntă cu o situație economică dramatică, care pune în pericol veniturile românilor din cauza creșterii prețurilor la energie, medicamente, alimente.

Criza politică trebuie să înceteze imediat pentru că România are nevoie de un guvern stabil, care să se ocupe de criza sanitară, criza economică care bate la ușă. Din păcate, decizia de ieri a președintelui este mai degrabă o cacealma, care nu numai că nu are ca efect rezolvarea crizei, ba chiar o adâncește. Este evident pentru toată lumea, că în ciuda bunelor intenții ale celor din USR, desemnarea lui Dacian Cioloș nu ține cont de situația politică din România și de pozițiile partidelor.

Ludovic Orban: „Preşedintele Iohannis este conştient că Dacian Cioloş nu are nicio şansă să formeze o majoritate”

Vă spun de acum că este clar pentru orice om de bun simț că nici PNL, nici alte partide nu vor susține un Guvern Cioloș. Mă îndoiesc că președintele nu este conștient că Dacian Cioloș nu are nicio șansă să formeze o majoritate parlamentară. Această desemnare s-a produs din cauza faptului că nici PSD, nici PNL nu s-a prezentat la Cotroceni cu o propunere de premier. În ceea ce privește conducerea PNL, decizia de a nu se prezenta cu o propunere de premier este o decizie care practic a spus PNL în situația de a nu avea o propunere de premier și de a nu-i da șansa președintelui de a desemna un premier PNL.”, a spus Ludovic Orban.

Liderul USR Dacian Cioloş a declarat, marţi, că nu a discutat încă în partid despre şefia Camerei Deputaţilor, care se va vacanta după demisia lui Ludovic Orban şi a spus că nu doreşte să intre în conflictul dintre Florin Cîţu şi Ludovic Orban, partidul său urmând să discute cu conducerea PNL.

Dacian Cioloş nu crede că este o victimă a jocului politic al lui Iohannis: „Noi oferim responsabilitate, dar cerem şi din partea partenerilor de guvernare”

”Nu am discutat încă lucrul acesta în conducerea partidului, vom vedea zilele următoare, ieri şi zilele trecute am fost focalizaţi pe această candidatură şi pe negocierile de la Cotroceni”, a spus Cioloş.

El a continuat: ”Vom vedea care este şi poziţia colegilor noştri, acum poziţia e ocupată de Ludovic Orban, vom vedea cum pun problema şi colegii noştri. Voi avea o discuţie cu conducerea PNL, daţi-mi voie să nu intru în acest conflict Orban-Cîţu, voi avea o discuţie cu conducerea PNL şi vom vedea de acolo”.

Marcel Ciolacu: „Sărăcie, frig şi foame. Ăsta este programul de guvernare al oricărui premier pus de Iohannis”
Ludovic Orban urmează să îşi dea demisia, marţi, din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.


loading...
Partenerii noștri