Ludovic Orban, despre amenda primită de Marcel Ciolacu: „Ei ne ameninţau că nici nu votează prelungirea stării de alertă”

Premierul Ludovic Orban a comentat incidentul în care a fost implicat Marcel Ciolacu și alți membri PSD, declarând că "au fost surprinși așa cum sunt, că ignoră normele de protecție sanitară".

25 oct. 2020, 12:23

Vă aduc aminte că ei ne amenințau că nici nu votează prelungirea Stării de Alertă! Când exista risc de creștere epidemiologică! De fapt, au fost surprinși așa cum sunt, că ignoră normele de protecție sanitară. Regulile de protecție sanitară sunt cea mai sigură metodă de a evita îmbolnăvitrea ca persoană căt și a celor din jur. Dacă te îmbolnăvești îi pui în pericol în primul rând pe cei apropiați. Este o chestiune de responsabilitate individuală„, comentat Ludovic Orban despre situaţia lui Marcel Ciolacu, liderul PSD amendat de poliţie cu 2.500 de lei pentru că nu a respectat măsurile de protecţie anti-Covid.

Citeşte şi Marcel Ciolacu se consideră victimă după ce a fost prins la masă cu 10 persoane. „Orban foloseşte Poliţia în scop politic. E o ruşine”

Marcel Ciolacu a fost surprins încălcând regulile de protecție sanitară impuse pe perioada pandemiei. Liderul PSD a fost fotografiat stând la masă, în restaurantul unei pensiuni, fără să respecte distanțarea și în prezența a 10 persoane, deși numărul maxim de persoane este de 6, conform legii.

La sfârşitul lunii mai şi premierul Ludovic Orban a fost amendat pentru nerespectarea măsurilor de protecţie anti-Covid-19. 3.000 de lei a plătit atunci premierul, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise, după ce o poză în care acesta nu respecta regulile a fost făcută publică de social-democratul Eugen Teodorovici.