Ludovic Orban, despre bugetul 2021. „Nu vreau să mă hazardez. Nu există niciun fel de creştere de taxe şi impozite”

Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, a dat asigurări, marţi, că nu vor exista creşteri de taxe şi de impozite, cu toate că legea bugetului de stat nu a ajuns încă în Parlament pentru a fi dezbătută şi aprobată.

26 ian. 2021, 13:40
Ludovic Orban, despre bugetul 2021. „Nu vreau să mă hazardez. Nu există niciun fel de creştere de taxe şi impozite”
Sursa foto: Mediafax FOTO

Ludovic Orban a fost întrebat dacă ar putea fi modificate legea salarizării şi legea pensiilor 2021. Preşedintele PNL a explicat că este în intenţia coaliţiei de guvernare să îmbunătăţească legea salarizării.

Cât despre legea bugetului pe 2021, Orban a spus că nu se aşteaptă la creşteri de taxe şi impozite.

„Nu vreau să mă hazardez. (…) Din ceea ce ştiu eu nu există niciun fel de creştere de taxe şi impozite. Construcţia bugetului se realizează. Nu e o întârziere. Guvernul a spus că va finaliza proiectul de buget până la începutul sesiunii parlamentare.

E vorba despre un Guvern nou învestit. E un Guvern de coaliţie şi vă daţi seama că întotdeauna discuţiile pe legea bugetului de stat sunt un pic mai complexe atunci când e vorba de un Guvern de coaliţie.

Am încredere că Guvernul va finaliza în cel mai scurt timp proiectul legii bugetului de stat şi asigurărilor de stat şi că acestea vor fi trimise spre dezbatere şi adoptare Parlamentului”, a declarat Ludovic Orban, după o întâlnire cu reprezentanţii IMM-urilor.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților a afirmat că România va avea creștere economică, aşa cum reiese din estimările realizate la nivel european.

„Bugetul se va întemeia pe prognoza Comisiei de Prognoză. Creșterea economică estimată este de 4,3 %. Eu zic că e o estimare aproape de realitate, făcută și pe baza prognozelor Comisiei Europene”, a declarat Orban.

Citeşte şi: Ludovic Orban deplânge situaţia Moldovei: Din păcate, 30 de ani, a fost ocolită de marile investiţii

Ludovic Orban, despre problemele bugetului 2021. „Construcţia este afectată”

„Construcţia bugetară este afectată de nişte ţinte pe care le avem privitor la deficitul bugetar, necesitatea de a asigura resurse pentru o finanţare a proiectelor finanţare din fonduri europene şi pentru toate celelalte categorii de programe, inclusiv programele de susţinere a mediului de afaceri”, a declarat preşedintele PNL.

Ludovic Orban a evitat să răspundă dacă vor exista tăieri de fonduri şi ce domenii ar putea beneficia de mai puţini bani.

„Prefer să nu mă refer la proiectul bugetului până când nu ajunge pe masa Guvernului şi nu e adoptat de Parlament.

Ne dorim îmbunătăţirea colectării. Printre obiectivele pe care le avem este şi obiectivul de digitalizare a ANAF, a Ministerului Finanţelor. Avem proiectul de digitalizare a facturilor care poate să ducă la o creştere semnificativă a încasării la TVA. România este printre ţările cu cele mai mici procente de încasare a TVA”, a spus Ludovic Orban.

Citeşte şi: Rareş Bogdan reia atacurile la Orban: „Trebuia să plece atunci când am pierdut alegerile, dar PNL nu a făcut o analiză a modului cum s-a greşit”