Ludovic Orban, despre cum ar trebui făcute controalele: „Iisus nu vrea moartea păcătosului, ci îndreptarea lui”

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, referitor la protecţia consumatorilor şi la controalele efectuate de autorităţi la agenţii economici, că personal este adeptul exemplului din Biblie în care "Iisus nu vrea moartea păcătosului, ci îndreptarea lui"

RomaniaTV.net
29 iun. 2020, 11:34
Ludovic Orban, despre cum ar trebui făcute controalele: „Iisus nu vrea moartea păcătosului, ci îndreptarea lui”

„Personal nu sunt adeptul…până la penalizare, e o lege a prevenţiei care este în vigoare şi pe care mulţi nu o respectă. Eu sunt adeptul ca rolul unui control şi asta pleacă şi din Biblie, Iisus nu vrea moartea păcătosului, ci îndreptarea lui. La fel şi în controlul pe care îl efectuează o instituţie a statului, rolul trebuie să fie în primul rând un rol de îndrumare, încerci să-l îndrepti, îi dai un plan de conformare şi numai dacă nu îl respectă într-adevar îl penalizezi pentru că o face din rea-voinţă”, a zis Ludovic Orban, conform Ştiripesurse.

Ludovic Orban: „Sunt îngrijorat. S-a intrat într-o dăvălmăşie şi nu s-a mai respectat nicio regulă”

Ludovic Orban a cerut, ulterior, o mobilizare „la maxim” a tuturor instituţiilor şi autorităţilor, după ce a văzut că în mai multe zone din ţară nu sunt respectate regulile menite să diminueze răspândirea noului coronavirus. Premierul a precizat că miercuri va convoca toţi miniştrii şi toate instituţiile atribuţii de control „pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor”.

Ludovic Orban, anunţ despre condiţiile în care vor creşte pensiile. „Nu există decât două soluţii reale”