Ludovic Orban, despre cum decurg negocierile pentru noul guvern: „Programul mai are două segmente de discutat”

Ludovic Orban susține că s-au făcut progrese importante în negocierile privind formarea coaliției și este posibil ca în această seară să avem un nou Guvern.

20 dec. 2020, 16:44
Ludovic Orban, despre cum decurg negocierile pentru noul guvern: „Programul mai are două segmente de discutat”

„Veți știi la finalul zilei, o să vă anunț că am făcut progrese foarte importante în negocierile pentru noul guvern. Programul mai are două segmente de discutat, dar sigur că au mai rămas lucruri de armonizat. Când vom finaliza discuțiile vom prezenta programul de guvernare. În ceea ce privește PNL, știți că noi dorim să se țină cont de realitățile economice.

PNL este un partid viu, un partid cu mulți lideri puternici și nu pot fi toți mulțumiți. N-am nici cea mai mică emoție la votul pentru șefia Camerei Deputaților. Am încredere în toți parlamentarii PNL, USR-PLUS și UDMR, dar nu numai că mă vor vota pe mine, dar și la învestirea Guvernului și alegerea președintelui Senatului.

Citeşte şi Florin Cîţu: „Duminică sau, cel mai târzu, luni finalizăm programul de guvernare”

Când vom finaliza negocierile pentru noul guvern voi convoca BPN-ul PNL pentru a valida lucrurile negociate, oamenii nominalizați în funcțiile de ministru”, a spus Ludovic Orban, citat de stiripesurse.ro.

Duminică dimineaţă, înainte de intrarea la negocieri, liderul PNL a fost întrebat dacă este posibil ca noul Guvern să fie votat şi să depună jurământul săptămâna viitoare. „Cred că dacă există bunăvoinţă prevederile regulamentare permit, dar să vedem cum se va aşeza Parlamentul. În ceea ce ne priveşte, ne vom face temele, vom munci până vom avea gata programul de guvernare, lista Guvernului şi toate celelalte, protocolul de coaliţie şi celelalte elemente de negociere. Listele de miniştri le vom stabili după finalizarea negocierilor„, a răspuns Ludovic Orban.