Ludovic Orban, despre decizia CCR privind modificările Codului de procedură penală: Victorie aproape totală

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a salutat vineri decizia Curţii Constituţionale a României, care a admis faptul că modificările aduse de Parlament Codului de procedură penală sunt parţial neconstituţionale.

RomaniaTV.net
12 oct. 2018, 17:41
Ludovic Orban, despre decizia CCR privind modificările Codului de procedură penală: Victorie aproape totală

„Victorie aproape totală la CCR pentru Preşedinte şi PNL. 64 de modificări ale Codului de procedură penală adoptate de majoritatea parlamentară pe repede înainte au fost declarate neconstituţionale, multe dintre ele care erau cu dedicaţie pentru Dragnea şi alţi inculpaţi din coaliţia majoritară”, a scris liderul PNL pe Facebook.

Orban a subliniat că este a 27-a sesizare a PNL la care Curtea Constituţională dă dreptate liberalilor şi „opreşte intrarea în vigoare ale unor prevederi neconstituţionale dăunătoare”, menţionând că aşteaptă poziţia Comisiei de la Veneţia în legătură cu acest subiect, care a fost sesizată, de asemenea, de către preşedintele Klaus Iohannis şi PNL.

Curtea Constituţională a României a admis parţial, vineri, sesizările transmise de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de PNL şi USR, precum şi de preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu proiectul legii pentru modificarea Codului de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii privind organizarea judiciară.

Potrivit unui comunicat al CCR, având în vedere obiectul celor trei sesizări, s-a dispus conexarea acestora. 

Citeşte şi: CCR a admis parţial sesizările formulate de ÎCCJ, PNL, USR şi Iohannis privind Codul de procedură penală