Ludovic Orban, despre Florin Cîţu: „Eu sunt o certitudine, în timp ce contracandidatul meu este, poate, cel mult o speranţă”. Ce spune despre informarea oficialilor străini privind criza politică din România

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, este convins că va fi ales pentru un nou mandat la preşedinţia PNL. Orban spune că el este "o certitudine", în timp ce contracandidatul său, Florin Cîţu, este ”cel mult o speranţă”.

05 sept. 2021, 12:59
Ludovic Orban, despre Florin Cîţu: „Eu sunt o certitudine, în timp ce contracandidatul meu este, poate, cel mult o speranţă”. Ce spune despre informarea oficialilor străini privind criza politică din România

Lupta pentru şefia PNL este pe ultima sută de metri. Prezent la Sibiu pentru a-şi prezenta programul politic, Ludovic Orban a declarat că are cele mai mari şase pentru a câştiga din nou şefia PNL.

„Încă de la începutul campaniei am avut prima şansă. Practic mi-am petrecut toată viaţa matură în PNL, sunt de peste 30 de ani în serviciul public, apăr ideile liberaşe, am fost alături de toţi colegii mei din ţară de-a lungul tuturor campaniilor electorale. Din momentul în care am fost ales preşedintele PNL am condus PNL spre victorie şi spre guvernare. Sunt un lider cunoscut şi recunoscut şi sunt convins că membrii PNL mă sprijină în marea lor majoritate mă sprijină la congres. Eu sunt o certitudine, în timp ce contracandidatul meu este, poate, cel mult o speranţă”, a afirmat Ludovic Orban, duminică la Sibiu, potrivit news.ro.

Citeşte şi: Ilie Bolojan, întrebat de faţă cu Florin Cîţu despre posibilitatea de a fi noul premier al liberalilor. Ce le-a transmis liderul de la Oradea celor de la USR-PLUS

Întrebat de ce doar şase primari au fost la şedinţa de duminică de la Sibiu unde şi-a prezentat moţiunea cu care candidează la preşedinţia PNL, pentru un nou mandat, din care unul a părăsit sala în timpul prezentării, orban a declarta că este convins că mulţi primari au fost la biserică.

”Sunt convins că mulţi au fost la biserică, sunt convins că dacă au fost la biserică, Dumnezeu le va da gândul cel bun”, a răspuns Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre scrisorile trimise oficialilor străini privind criza politică din România: Asta cu pâra pe la alte guverne nu e normal

”Sunt convins că toate guvernele partenerilor noştri din UE şi NATO sunt informate şi sunt informate pe canalele dispomatice, prin intermediul misiunilor diplomatice. Nu cunosc conţinutul unor astfel de comunicări, dar din punctul meu de vedere trebuie să ne comportăm astfel încât să nu rupem punţile, să nu rupem canalele de dialog şi negociere pentru că  repet, din punct de vedere politic nu există o altă coaliţie care să poată asigura o bună guvernare pentru România, decât coaliţia formată din PNL, USR PLUS, UDMR şi grupul minorităţilor”, a declarat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Şedinţă la PSD. Social-democraţii decid dacă depun moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu

Ludovic Orban i-a criticat, totodată, pe cei care nu îşi vorbesc de bine ţara.

”Asta cu pâra pe la alte guverne nu e normal. De regulă, oficialii şi reprezentanţii fiecărei ţări, vorbesc bine despre ţara lor. În ceea ce mă priveşte pe mine în toate relaţiile pe care le-am avut, oficiale sau neoficiale, cu parteneri străini, eu mi-am vorbit întotdeuna de bine ţara, toate instituţiile reprezentative pentru România şi aşa este firesc pentru orice om politic sau orice om care  deţine funcţii în statul român, să vorbească de bine ţara, să apere interesele ţării”, a mai spus liderul PNL.

Deputatul Alexandru Muraru şi reprezentantul special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei a anunţat că i-a informat duminică oficial pe omologii săi, reprezentanţii speciali ai Comisiei Europene, guvernelor SUA, Israel, Germania şi ai altor state membre ale UE, despre noul plan al partenerilor de guvernare de la Bucureşti – USR-PLUS, în a crea o nouă majoritate parlamentară cu un partid extremist, antisemit prin care să răstoarne executivul pro-european.

Totodată, el a transmis o scrisoarea oficială către un număr important de organizaţii internaţionale cu un rol major în prevenirea şi combaterea antisemitismului, a negării Holocaustului, în protecţia memoriei victimelor regimurilor totalitare şi a drepturilor minorităţilor etnice sau sexuale.