Marcel Ciolacu: Dacă moţiunea alianţei USR – AUR ajunge la vot atunci PSD o va vota, dar nu să se întoarcă Barna în Guvern 

PSD va vota moţiunea de cenzură depusă de URS PLUS şi AUR dacă aceasta ajunge la vot în Parlament, a anunţat preşedintele PSD Marcel Ciolacu după şedinţa Biroului Politic Național al PSD. Ciolacu are şi o condiţie "nu sa se intoarca Barna in Guvern".

05 sept. 2021, 14:20
Marcel Ciolacu: Dacă moţiunea alianţei USR – AUR ajunge la vot atunci PSD o va vota, dar nu să se întoarcă Barna în Guvern 
Sursa foto: Inquam Photo

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD este dispus să voteze moţiunea de cenzură a USR PLUS şi AUR dacă aceasta va ajunge la vot, în plen.

„PNL şi USR au provocat o criză politică fără precedent. Au adus cea mai mare datorie externa din istoria României, au prabusit moneda nationala, au cel mai haotic plan de redeschidere a scolilor.

PSD a prezentat inca de joi motiunea de cenzura, am aratat 157 de semnaturi legale. Am militat să depune impreuna, USR PLUS a ales o alinta cu AUR, cu o aroganta specifica nu au dat niciun semns. Ii felicit pe AUR ca si-au facut imagine pe spatele lor. Prioritatea lor nu este rezolvarea crizei politice, USR PLUS a anunțat deja că rămâne în Guvern. Cu alte cuvinte, o să ne trezim tot cu Barna, Ghinea, Năsui cu ocazia acestui nou șantaj. Poate il vedem inapoi si pe Vlad Voiculescu.

Nici Iohannis nu-şi doreste rezolvarea acestei crize. Iohannis trebuia sa recunoasca public ca aceasta coalitie este un esec. USR il vrea doar pe Citu plecat şi să rămână la guvernare.

Daca motiunea aliantei USR AUR ajunge la vot atunci PSD o va vota, dar nu să se întoarcă Barna în Guvern și Ghinea, să nenorocească PNRR-ul, ci vom merge până la capăt, alegeri anticipate.

Prin urmare, alianța USR AUR trebuie să susțină acest demers. Dacă moțiunea alianței USR AUR nu ajunge la vot în plen suntem dispuși să vorbim cu USR și AUR, să convenim un text al moțiunii, să semneze moțiunea pentru a avea cele 234 de voturi și în 10 minute o depunem. Guvernul Cîțu trebuie să plece”, a declarat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, după şedinţa Biroului Politic Național al PSD.

Marcel Ciolacu a spus că reprezentanții PSD vor participa la ședința Birourilor Permanente Reunite, convocată luni la prânz în care ar urma să fie stabilit calendarul moțiunii de cenzură a USR PLUS şi AUR.

 

Ştirea iniţială:

Biroul Politic Național al PSD se reunește duminică, 5 septembrie 2021, de la ora 12.00, la sediul central al partidului. Surse guvernamentale au anunţat, sâmbătă după-amiază, că social-democrații vor să îi îngroape pe cei de la USR PLUS și AUR, care au depus încă de vineri moțiune de cenzură, dar nu au putut să o înregistreze din cauza boicotului PSD şi PNL în Birourile permanente reunite ale Parlamentului.

Mai mulţi lideri social-democraţi ar vrea ca PSD să depună luni propria moțiune de cenzură.

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea a scris sâmbătă, după criticile liderului AUR George Simion privind absența ei de la ședința Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului, că „„Nu particip la mascarade, în general! Nu voi fi niciodata la remorca incompetentilor!”.

„Ce întelegeri sā fac cu cei care patroneazā dezastrul din Bucuresti si din marile orase? Pentru mine si sute de mii de bucuresteni, USR-Plus si Orban înseamnă Nicusor si Clotilde!!!
Adică: dublarea si urmeaza triplarea pretului la transportul public, eliminarea subventiei pentru agentul termic – deci facturi uriase -, gunoaie, sobolani, tântari, mirosuri pestilentiale, lāsarea spitalelor fara finantare, lipsa de pregatire a scolilor pentru noul an de învātamant, abandonarea santierelor pentru construirea de poduri, pasaje, supralargiri, taierea plātilor de supravietuire pentru persoanele cu dizabilitati, blocarea tuturor investitiilor din Capitala, somaj, lovituri succesive date mediului de afaceri!
Cu cine sa ma aliez? Mofturile cui să le cred si sa le inteleg? Pe ale unora care i-au inselat si pe cei care le-au dat votul? Pe cei care isi bat joc, prin reprezentantii lor, de bucuresteni si de locuitorii marilor orase, unde “au castigat” din soft alegerile? Niciodata! Răul din politica se elimina rand pe rand!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Şi prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat la Antena 3 că USR-PLUS trebuie să își asume un text de moțiune de cenzură din care să se înțeleagă că aceștia au fost la guvernare.

„Dacă vor cu adevărat să dea jos guvernul trebuie să își asume dezastrul din ultimul an și să voteze moțiunea PSD. (…) În momentul în care noi am făcut publică moțiunea cu 157 de semnături ale parlamentarilor PSD, am invitat pe toți cei care au vrut să voteze această moțiune să vină la discuții, inclusiv pe textul moțiunii. Nu au avut bunul-simț să ne consulte pe text și au venit cu un text din care reiese că USR-ul chiar nu a fost la guvernare.

Vedem mâine la Biroul Permanent Reunit ce vor spune cei de la USR-PLUS. Tot ceea ce ne dorim este să plece Cîțu, dar să plece împreună cu Ghinea, cu Barna, cu Drulă și cu Năsui. Sunt în aceeași măsură vinovați pentru dezastru.

Ne interesează mâine mult mai mult decât moțiunea USR-PLUS ca la Biroul Permanent Reunit să treacă propunerea noastră de a face comisie de anchetă cu privire la ceea ce se întâmplă în Energie. Asta este agenda principală a cetățeanului”, a spus Sori Grindeanu la Antena 3.