Ludovic Orban, despre închiderea magazinelor la ora 18.00: Guvernul trebuie să reflecteze asupra acestei măsuri

Preşedintele PNL Ludovic Orban consideră că Guvernul trebuie să reflecteze asupra deciziei de a închide magazinele la ora 18.00, măsură aplicată la final de săptămână în localităţile cu incidenţă peste 4 şi pe durata întregii săptămâni în localităţile cu incidenţă peste 7.5. 

09 apr. 2021, 16:23
Ludovic Orban, despre închiderea magazinelor la ora 18.00: Guvernul trebuie să reflecteze asupra acestei măsuri

Ludovic Orban cere Guvernului să reflecteze asupra deciziei de a închide magazinele la ora 18.

„Trebuia să existe o argumentaţie, care să fie făcută pe baza unei fundamentări. De exemplu, când am luat decizia de a închide evenimentele, nunţi, botezuri, mese festive, a fost pe baza analizelor pe care le-am avut din anchetele epidemiologice care stabileau că prima cauză pentru îmbolnăviri, pentru răspândirea virusului erau la aceste evenimente şi atunci am luat decizia să suspendăm o perioadă derularea acestor evenimente. Şi asta, în privinţa oricărei măsuri de protecţie sanitară care presupune o anumită restricţie, trebuie să existe o fundamentare. Ştiu cine a propus măsura. Nu am văzut în spate fundamentarea şi, acum, evident că până la urrmă Guvernul decide, dar cred trebuie să reflecteze asupra, cel puţin, a acestei măsuri”, a declarat Ludovic Orban, citat de news.ro.

Citeşte şi: Florin Cîţu vine cu veşti bune pentru români: De la 1 iulie am putea să renunţăm la masca de protecţie!

Florin Cîţu vine cu veşti bune pentru români. Cîţu vrea ca relaxarea să înceapă în iunie şi din iulie să ne întoarcem la normalitate, atunci când vom avea peste 10 milioane de persoane vaccinate.

„Vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiţii, în două etape: 1 iunie şi apoi sfârşitul lui iulie, când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate să revenim la normal.

Să revenim la normal înseamnă să revenim la viaţa de dinainte, fără restricţii, fără mers noaptea, fără măşti şi aşa mai departe. Trebuie să ne vacinăm ca putem să ajungem acolo”, a declarat, vineri, premierul Florin Cîţu.

Citeşte şi: Un deputat USR critică măsura închiderii magazinelor la ora 18: Tot bâlciul pleacă de la un vot dat în Parlament. O ditamai laşitatea întregii clase politice