Ludovic Orban, despre moţiunea de cenzură: „Va râde toată ţara de ei”

Premierul Ludovic Orban a răspuns unor întrebări legate de actualitatea politică, în contextul moţiunii de cenzură depusă de PSD - UDMR. 

04 feb. 2020, 16:11
Ludovic Orban, despre moţiunea de cenzură: „Va râde toată ţara de ei”

Ludovic Orban a precizat, marți seara, că nu crede că moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR va trece la votul programat miercuri, în Parlament. Premierul a spus că PNL nu va vota niciun viitor guvern, deși va fi unul tot liberal, pentru ca să fie declanșate alegerile anticipate.

Orban i-a ironizat și pe cei care vor să îl demită, dar ar putea să fie obligați să îl voteze, ca să nu se ajungă la anticipate, în condițiile în care președintele Klaus Iohannis a recunoscut că tot pe șeful PNL îl va propune premier.

”După ce ne-au dat jos și o să ne voteze, trebuie să se caute. Le vom spune cum e la francezi: le roi est mort, vive le roi! Guvernul Orban a căzut, trăiască guvernul Orban! Moțiunea nu are șanse să treacă.”, a spus Ludovic Orban.

„Am luat decizia ca parlamentarii PNL să nu voteze învestirea niciunui guvern pentru a putea declanşa alegeri anticipate”, a declarat Ludovic Orban. Întrebat ce va face dacă parlamentarii PSD şi Pro România vor vota, însă, propunerea de guvern, Orban a declarat: „Dacă după ce ne-au dat jos prin moţiune de cenzură vor vota învestirea aceluiaşi guvern, înseamnă că trebuie să se caute. Şi oricum cred că va râde toată ţara de ei”.  

„Astăzi, pe evaluarea pe care o avem, dacă nu apar repoziţionări din partea unor actori politic care să aibă o oarecare consistenţă numerică, moţiunea aşa cum este astăzi în funcţie de sprijinul de care beneficiază, nu are şanse să treacă”, a mai declarat Ludovic Orban.