Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: „Nici nu i s-a uscat cerneala pe adeziune. Şi Klaus Iohannis este un astfel de exemplar”

Ludovic Orban a declarat joi că decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l impune premier pe Nicolae Ciucă, „la înțelegre cu PSD”, reprezintă „o trădare gravă” a românilor care l-au votat atât pe Iohannis, cât și PNL-ul.

21 oct. 2021, 22:23
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: „Nici nu i s-a uscat cerneala pe adeziune. Şi Klaus Iohannis este un astfel de exemplar”

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a afirmat, joi seară, că desemnarea lui Nicolae Ciucă nu este potrivită. ”Nici nu i s-a uscat cerneala pe adeziune”, a afirmat Orban. Acesta susţine că Nicolae Ciucă ”face parte dintr-o categorie de oameni care ajung în funţii publice foarte importante fără să aibă o carieră politică în spate”, categorie din care face parte şi Klaus Iohannis.

Ludovic Orban: Săptămâna viitoare îmi dau DEMISIA din PNL, a fost picătura care a umplut paharul. Va fi un Cabinet învestit din mila PSD

Ludovic Orban a afirmat, joi seară, că desemnarea lui Nicolae Ciucă nu este potrivită. ”Nici nu i s-a uscat cerneala pe adeziune, nu are niciun an în PNL. Nu încalcă Statutul. Din păcate, face parte dintr-o categorie de oameni care ajung în funţii publice foarte importante fără să aibă o carieră politică în spate, să înceapă de jos (…) Se trezesc în funcţii. Şi Klaus Iohannis este un astfel de exemplar. A intrat în PNL, în 2013, în perioada USL, după ce fusese candidatul la funcţia de prim-ministru, în tandem cu Geoană. (…) Klaus Iohannis a părut pe turnantă”, a declarat Orban.

Cum ar arăta Guvernul Ciucă: Nelu Tătaru revine la Sănătate, Cîţu a refuzat Finanţele. Apelul lui Ciucă de ultimă oră către toate partidele
Acesta susţine că nu-l recunoaşte pe şeful statului care a dat dovadă de o ”voinţă bolnavă de a controla totul, de a călca în picioare orice fel de angajamente”.  ”Klaus Iohannis s-a validat prin lupta cu PEESEEDEE şi acum face înţelegere cu PSD, aruncă România la cheremul PSD”, a mai afirmat Orban.

Acesta a adăugat că Florin Cîţu ”a fost susţinut să ajungă preşedintele partidului şi apoi a fost trimis la plimbare”.  ”Am spus tot timpul că Cîţu este un pion şi va fi sacrificat. El va rămâne preşedintele partidului atâta timp cât îl va asculta orbeşte pe Iohannis”, a mai declarat Orban.

Fostul preşedinte al PNL Luovic Orban a anunţat, joi seară, că nominalizarea lui Nicolae Ciucă, impus liberalilor de preşedintele Klaus Iohannis, este ”picătora care a umplut paharul”. ”Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”, a anunţat Orban. Acesta susţine că decizia susţinerii lui Nicolae Ciucă nu a fost luată de liberali, ci a fost dictată de preşedintele Klaus Iohannis, într-o întâlnire la Vila Lac.