Ludovic Orban, despre o nouă creştere a pensiilor: „Pot fi majorate dacă va creşte salariul minim pe economie”

Premierul României, Ludovic Orban, a dezvăluit, vineri, în timpul unei vizite făcute în Mehedinţi, care sunt criteriile în funcţie de care Guvernul ar putea creşte din nou pensiile românilor.

RomaniaTV.net
11 sept. 2020, 12:10
Ludovic Orban, despre o nouă creştere a pensiilor: „Pot fi majorate dacă va creşte salariul minim pe economie”

„Orice masură va fi bine fundamentată, va trebui să fie în legătura directă cu realitatea economică, cu posibilitatea efectivă de a suporta orice fel de cheltuieli. Orice creştere ulterioară trebuie să se bazeze pe creştere economică, pe o dinamizare a economiei, pe o creştere a veniturilor salariale, care sunt suport pentru pensii, pensiile pot creşte dacă creşte numarul de salariaţi si creşte salariul minim pe economie. Orice creştere se va bizui pe o analiză seriosă”, a declarat Ludovic Orban.

Alegerile locale nu vor fi amânate

Orban a vorbit şi despre alegerile locale, spunând că nu se pune problema ca ele să fie amânate. Alegerile au fost programate pentru data de 27 septembrie. Potrivit şefului Executivului, sunt „păsărele scoase de cei de la PSD” pentru că social-democraţii se tem fiindcă ştiu că vor pierde alegerile.

„Sigur că astea sunt păsărele scoase de cei de la PSD. Sigur le este frică de alegeri, pentru că le vor pierde. Lumea s-a săturat de subdezvoltare, de scandal. Lumea are nevoie de proiecte, de investiţii, de încredere în capacitatea guvernanţilor de a asigura o dezvoltare rapidă”, a declarat premierul Ludovic Orban, întrebat vineri în timpul unei vizite în Mehedinţi, cum comentează faptul că PSD insistă cu amânarea alegerilor.

Orban, despre posibila amânare a alegerilor locale: Sunt păsărele scoase de cei de la PSD. Le e frică pentru că vor pierde