Ludovic Orban, despre plângerea şefei DNA: CSM să trateze cu seriozitate. Nu trebuie ascuns gunoiul sub preş

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat duminică, la Antena 3, că CSM trebuie să analizeze cu maximă seriozitate solicitarea şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, subliniind că orice disfuncţionalitate care apare la nivelul unei instituţii trebuie privită ”obiectiv” şi cu ”simţ critic”.

RomaniaTV.net
02 iul. 2017, 20:10
Ludovic Orban, despre plângerea şefei DNA: CSM să trateze cu seriozitate. Nu trebuie ascuns gunoiul sub preş

În momentul în care vor exista informaţii suficiente ca să putem exprima o opinie sau să exprim personal o opinie, o voi exprima. Este prematur. La ora actuală ştim că există această sesizare. Această sesizare trebuie analizată cu maximă seriozitate de cei responsabili din Consiliul Superior al Magstraturii şi să ia deciziile care se impun în baza legii”, a declarat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a mai afirmat că disfuncţionalităţile care apar la nivelul unei instituţii trebuie tratate cu obiectivitate, iar ”gunoiul nu trebuie ascuns sub preş”, mai ales că este vorba despre o instituţie care luptă împotriva corupţiei şi este important ca imaginea să nu îi fie afectată.

Trebuie privită obiectiv şi cu simţ critic orice disfuncţionalitate care apare într-o instituţie. Nu trebuie ascuns gunoiul sub preş pentru că, la urma urmei, Departamentul Naţional Anticorupţie este o instituţie foarte importantă în lupta împotriva corupţiei. Modul în care funcţionează DNA, credibilitatea DNA poate să afecteze în bine sau în rău lupta anticorupţie”, a spus acesta. 

Orban a mai precizat însă că CSM este o instituţie formată ”în conformitate cu Constituţia şi cu legea”, în care are încredere că va judeca corect şi ”în baza legii”.

CSM urmează să se pronunţe marţi cu privire la solicitarea Laurei Codruţa Kovesi de revocare a Mihaelei Iorga şi Doru Ţuluş.

Pe de altă parte Mihaela Iorga, Doru Ţuluş şi Nicolae Marin au sesizat Inspecţia Judiciară referitor la exercitarea cu rea credinţă a atribuţiilor, susţinând că şefa DNA s-a implicat în anchetă şi a încercat intimidarea magistraţilor, scopul unic dosarului privind înregistrările fiind de depistare a celui care le-a făcut.