Ludovic Orban, despre posibila creştere a CASS. „O minciună gogonată, marca fabrica de fake news PSD”

Premierul Ludovic Orban a lansat, marţi, un atac la adresa PSD despre care a susţinut că "inventează sistematic informaţii false la adresa Guvernului nostru". Întrebat despre posibilitatea creşterii contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS), şeful Executivului a spus că este vorba despre "o minciună gogonată".

RomaniaTV.net
30 iun. 2020, 10:10
Ludovic Orban, despre posibila creştere a CASS. „O minciună gogonată, marca fabrica de fake news PSD”

„O minciună gogonată. Fabrica de fake news care este PSD, în lipsă de idei concrete pentru relansarea economică a României, în lipsă de concrete a unor idei care să stea în picioare, nu demagogie populistă de tip electoralist, inventează sistematic informaţii false la adresa Guvernului nostru.

O minciună gogonată marca fabrica de fake news PSD”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul, despre creşterea numărului de cazuri de coronavirus. „O cifră care ne face să rămânem în gardă”

Întrebat dacă cele 328 noi cazuri de infecţii cu COVID-19, Ludovic Orban a spus că este „o cifră care ne face să rămânem în gardă, să rămânem concentraţi şi mobilizaţi”.

„Evoluţia numărului de cazuri ne-a determinat să şi amânăm măsurile de relaxare”, a menţionat premierul într-o vizită la fabrica ALRO din Slatina.

Ludovic Orban cere soluţionarea urgentă a contestaţiei privind achiziţia de măşti pentru persoane vulnerabile

„Solicit Comitetului Naţional pentru Soluţionarea Constetaţiilor să soluţioneze cu celeritate, să nu aştepte cele 20 de zile, ci să acorde o prioritate absolută soluţionării acestei contestaţii.

Din puntul meu de vedere, contesţia nu este întemeiată. Măştile au fost achiziţionate în funcţie de preţ care e preţ de 0,68 lei. Al doilea criteriu a fost termenul de livrare. Termenul de livrare a fost de 7 zile. Compania care contestă nu şi-a aratat capacitatea de a livra în termenul stabilit în documentaţia de licitaţie.

Mi se pare o contestaţie care să ne pună beţe în roate. Solicit CNSC să soluţioneze rapid această contestaţie pentru că este vorba despre parchete de 50 de măşti care sunt destinate către persoanele vulnerabile”, a afirmat Orban.

Premierul a amintit că aceste măşti trebuie să fie livrate către „cetăţeni români care sunt sub incidenţa venitului minim garantat, beneficiari de ajutoare sociale sau alte forme de sprijin, persoane cu dizabilităţi, pensionarii care beneficiază de o pensie sub pensia socială”.

„Este vorba despre cele mai vulnerabile persoane şi care au nevoie de aceste măşti. Această atitudine de a contesta, din punctul meu de vedere, o licitaţie care s-a derulat transparent, îmi pare un mod de a băga beţe în roate. Sistemul acesta pune în pericol sănătatea acestor cetăţeni pentru care este prevăzută această măsură”, a explicat Ludovic Orban.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. O nouă creştere îngrijorătoare a numărului de infecţii, aproape 400 de cazuri noi şi 17 morţi