Ludovic Orban, despre slujbele de Crăciun: Se vor desfăşura. Românii trebuie să respecte regulile de protecţie!

Premierul Românieisusţine că slujbele de Crăciun din acest an vor avea loc în condiţii speciale, având în vedere ctiza sanitară cauzată de pandemia de coronavirus.

03 dec. 2020, 09:34
Ludovic Orban, despre slujbele de Crăciun: Se vor desfăşura. Românii trebuie să respecte regulile de protecţie!

Ludovic Orban spune că românii trebuie să respecte regulile de protecţie sanitară, condiţiile şi reglementările. Autorităţile vor să convindă cât mai mulţi cetăţeni să respecte aceste măsuri pentru a reducere numărul persoanele care se infectează cu noul COVID.

Ludovic Orban: Slujbele de Crăciun se vor desfăşura. Românii trebuie să respecte regulile de protecţie

„Ştiţi foarte bine că slujbele, în România, se pot desfășura respectând măsurile de protecție sanitară, condițiile, reglementările. Toate măsurile care nu sunt foarte complicate. Deci slujbele se desfășoară”, a declarat Ludovic Orban, joi.

„Singurul lucru la care ne gândim este să convingem cât mai mulți români să respecte măsurile de protecție sanitară astfel încât să reducem cât mai mult numărul de persoane care se infectează cu acest virus”, a mai spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban a făcut declarațiile după vizita de lucru la Spitalul Metropolitan Monza.

Comisia Europeană recomandă ca slujbele de Crăciun să fie urmărite online sau la televizor

Comisia Europeană recomandă înlocuirea liturghiilor de Crăciun față în față cu „inițiative online sau televizate”, iar recomandările fac parte dintr-un proiect.

Comisia Europeană ar cere „luarea în considerare a evitării ceremoniilor religioase cu adunări mari și înlocuirea acestora cu inițiative online, la televizor sau la radio”, potrivit unor surse din Bruxelles citate de cotidianul italian.

Proiectul insistă asupra distanțării sociale și a folosirii măștilor de protecție ca măsuri de reducere a infecțiilor.

Liturghiile de Crăciun vor avea loc „cu respectarea deplină a regulilor”, a declarat monseniorul Mario Meini, președintele CEI: „Dacă liturgiile și întrunirile sunt supuse unei prudențe deosebite, acest lucru nu ar trebui să ne descurajeze. În ultimele luni a devenit clar cum este posibil să sărbătorim în condiții de siguranță, în deplină conformitate cu regulile. Suntem siguri că va fi așa și de Crăciun și va continua să fie un bun semn de solidaritate cu toată lumea”.

Citeşte şi: Spitalul Metropolitan Monza va trata cazuri de COVID-19. Anunţul lui Ludovic Orban: „De astăzi va începe să primească pacienţi”