Spitalul Metropolitan Monza va trata cazuri de COVID-19. Anunţul lui Ludovic Orban: „De astăzi va începe să primească pacienţi”

Premierul Ludovic Orban a declarat că Spitalul Metropolitan Monza din Capitală intră începând de noi dispozitivul de luptă anti-COVID-19. Acesta este primul spital privat care intră în reţeaua suport COVID.

03 dec. 2020, 09:06
Spitalul Metropolitan Monza va trata cazuri de COVID-19. Anunţul lui Ludovic Orban: „De astăzi va începe să primească pacienţi”

Ludovic Orban a efectuat joi dimineaţă o vizită la Spitalul Metropolitan Monza.

„Suntem la spitalul Metropolitan care în cursul zilei de astăzi va începe să primească pacienţi COVID cu 30 de locuri pentru ATI şi încă 30 de locuri pentru cazuri intermediare. Din 30 de locuri, 20 sunt conectate la surse de oxigen.

Condiţiile de tratare sunt bune. Spitalul este construit astfel încât să ofere condiţii de tratare şi de cazare foarte bune.

Le mulţumesc celor de la spitalul Metropolitan, doamnei Carmen Orban, pentru că faptul că au venit alături de noi în lupta anti-COVID”, a precizat Ludovic Orban.

Ludovic Orban nu a ştiut numărul exact al paturilor ATI din România. „Într-o continuă creştere”

Întrebat câte paturi de Terapie Intensivă dispune România în prezent, premierul Ludovic Orban nu a indicat un număr exact.

„Câte paturi la ATI? Într-o continuă creştere. Căutăm în continuare soluţii penttru a creşte capacitatea de tratare”, a afirmat premierul.

Cât despre posibilitatea reducerii perioadei de carantină de la 14 la 10 sau 7 zile, şeful Executivului a dat de înţeles că nu este luat în calcul acest lucru.

„Paza bună trece primejdia rea. Deocamdată, menţinem perioada de carantinare la 14 zile. De altfel, urmărind evoluţia cazurilor, sunt destule cazuri în care se vede că persoana de vindecă după o perioadă în jurul numărului de 14 zile”, a mai precizat Orban, declaraţiile fiind transmite pe pagina de Facebook a Guvernului.

Citeşte şi: Ludovic Orban: „De 8 zile suntem într-un trend descendent. Garantez 100% că nu va fi un lockdown după alegeri”