Ludovic Orban, despre viitoarele măsuri fiscale: Stabilim un plan de acţiune ce poate include şi proteste în stradă

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri, la Oradea, că partidul pe care îl reprezintă va demara o ''amplă'' serie de acțiuni împotriva măsurilor fiscale preconizate de guvernanți, ce ar putea include și proteste în stradă.

03 nov. 2017, 12:18
Ludovic Orban, despre viitoarele măsuri fiscale: Stabilim un plan de acţiune ce poate include şi proteste în stradă

”Coalizarea mediului de afaceri, a tuturor partenerilor sociali care înțeleg gravitatea acestor măsuri. Declanșăm un șir de consultări și în mod evident că în cadrul acestor discuții vom stabili și un plan de acțiune care poate să includă inclusiv proteste în stradă, atacuri la Curtea Constituțională, sesizarea Avocatului Poporului”, a declarat, într-o conferință de presă, Ludovic Orban.

El a subliniat că guvernanții nu pot să adopte aceste măsuri decât prin ordonanță de urgență, având în vedere că legea bugetului de stat, despre care a menționat că este deja în întârziere, nu poate fi construită pe o legislație ce urmează să fie adoptată.

”Legea bugetului de stat se constituie în baza legislației în vigoare, în domeniul fiscal. Oricum au întârziat cu proiectul de lege a bugetului de stat, care trebuia prezentat în luna octombrie. Și părerea mea e că vor da prin ordonanță. Și aici o să încercăm să atacăm prin toate canalele și modalitățile posibile. Nu e de joacă. Aceste măsuri sunt foarte grave. Ele de fapt compromit perspectivele de dezvoltare a României pe termen mediu și lung și vor duce România în criză”, a subliniat Orban.

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a adăugat că va propune, duminică și luni, la cele două adunări ale Asociației Muncipiilor din România (AMR), să se adopte o poziție publică a asociației privind respectivele măsuri fiscale.

”Sunt convins că se vor adopta (pozițiile publice, n.r.) pentru că e clar că simulările efectuate arată că bugetele autorităților locale, în principal, cele care se bazează pe veniturile din impozitul pe venitul global, adică marile municipii din România, vor fi grav afectate, cu ponderi cuprinse în cea mai bună situație între 10% și cea mai proastă, 40%”, a precizat Bolojan, președinte executiv al AMR.

Ludovic Orban a participat vineri, la un hotel din Oradea, la o dezbatere anuală organizată pe tema ”Fonduri Europene și Dezvoltare Regională”, alături de președintele comisiei în domeniu a PNL, Petru Luhan, președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, și în jur de 60 de primari liberali și reprezentanți ai mediului de afaceri.