Ludovic Orban dezminte informaţiile privind creşterea vârstei de pensionare: Este fake news

Publicat: Marţi, 10 Decembrie 2019 20:30 // Actualizat: Marţi, 10 Decembrie 2019 20:30 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban a subliniat că nu există niciun proiect privind creşterea vârstei de pensionare şi a catalogat vehicularea acestor informaţii ca fiind "fake news".

Premierul Orban a dezminţit informaţiile privind creşterea vârstei de pensionare. Este un "fake news marca unei anumite părţi".

"Nu am spus asta. Am spus următorul lucru: în anumite domenii cum sunt Educaţie, Cultură, Sănătate sunt persoane care pot să lucreze şi după vârsta de 65 de ani în măsura în care îşi păstrează capacitatea de a lucra până la o vârstă, să zicem până la 70 de ani.

Ceea ce am spus eu este că trebuie să li se permită să decidă ei dacă lucrează până la vârsta respectivă. Vârsta de pensionare rămâne 65 de ani, dar decizia dacă ei continuă trebuie să le aparţină lor cum este cazul Educaţiei să se reia din an în an dacă vrea directorul şcolii pe ochi frumoşi să-l mai lase un an să vină să predea. Trebuie să fie decizia cadrului didactic dacă vrea să continue după 65 de ani şi pe ce perioadă, dacă vrea să se pensioneze la 69 să se pensioneze la 69. (...) Nu există încă (n.r. - un astfel de proiect). Eu am dat un răspuns la întrebarea legată de faptul că pot să rămână în educaţie în anumite şcoli catedre neacoperite pentru că aceste ore sunt ţinute de profesori pensionari şi nu am o posibilă soluţie", a spus Orban, după ce a participat la dezbaterea organizată de Confederaţia patronală Concordia "Dialog pentru dezvoltare", conform Agerpres.

Citeşte şi: Premierul Orban anunţă restructurarea aparatului guvernamental în urma unui amplu audit

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Guvern Ludovic Orban pensionari
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7786
RON
23 Jan
noapte 0 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H