Ludovic Orban, după ce UE vrea să devină zonă de libertate LGBTIQ. „Sunt un susţinător al familiei tradiţionale”

Preşedintele PNL a declarat că respectă drepturile fiecărui cetăţean, inclusiv acela de a avea orice orientare vrea, însă a amintit că este un susţinător al familiei tradiţionale.

17 mart. 2021, 20:11
Ludovic Orban, după ce UE vrea să devină zonă de libertate LGBTIQ. „Sunt un susţinător al familiei tradiţionale”

Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, a fost întrebat despre rezoluţia dezbătută de Parlamentul European care declară Uniunea Europeană drept „zonă de libertate LGTBIQ”.

„Respect drepturile fiecărui cetăţean, inclusiv dreptul de a avea orice orientare doreşte. Pe de altă parte, eu sunt un susţinător al familiei tradiţionale şi este cunoscută această politică a mea”, a declarat Ludovic Orban, conform News.ro.

Parlamentul European a votat joi o rezoluţie prin care Uniunea Europeană ar putea fi declarată „zonă de libertate LGTBIQ”. Proiectul de rezoluţie privind „zonă de libertate” pentru lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali (LGBT), un răspuns dat „zonelor fără ideologie LGBT” impuse de către aproximativ 100 de colectivităţi locale poloneze.

Citeşte şi: Surpriză uriaşă! Cine este de fapt Maria, pensionara de pe panourile LGBTI care au stârnit mânia Patriarhiei Române

În septembrie 2020, şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că va face tot ce-i stă în putere pentru a se ajunge la suspendarea accesării fondurilor europene în cazul statelor membre ale UE care nu respectă drepturile persoanelor LGBTI şi pentru a aduce guvernele acestor ţări în faţa justiţiei europene, confirmând că executivul comunitar va prezenta curând o „strategie LGBTI” a Uniunii Europene, relatează agenţia EFE.

„Discriminarea în funcţie de orientarea sexuală nu are sub nicio formă loc în Uniunea Europeană. Şi, atât cât îmi va sta în putere, voi acţiona împotriva acesteia. Inclusiv prin suspendarea distribuirii fondurilor şi aducerea guvernelor în faţa justiţiei”, a spus Ursula von der Leyen într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu cetăţeni europeni pe reţelele de socializare.

Ea a răspuns astfel unei întrebări despre ”discriminarea” persoanelor LGBTI (lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali, intersexuali) în Polonia şi Ungaria.

Ursula von der Leyen a adăugat că va face presiuni ”pentru a exista o recunoaştere reciprocă a relaţiilor familiale în UE, pentru că dacă eşti părinte într-o ţară, eşti în toate” şi a amintit că în prezent Comisia Europeană lucrează la o ”strategie LGBTI” a Uniunii Europene pe care o va prezenta curând.

„Fiecare persoană în Europa trebuie să fie liberă pentru a fi cine doreşte şi să iubească pe cine doreşte, în toate ţările europene”, consideră şefa Comisiei Europene.

Citeşte şi: România în PERICOL! Ursula von der Leyen vrea suspendarea fondurilor europene în ţările care nu respectă drepturile persoanelor LGBTI