Ludovic Orban, după consultările de la Cotroceni: Vrem guvern de centru-dreapta! Excludem guvernarea cu PSD

Ludovic Orban a făcut declaraţii după consultările de la Cotroceni. Preşedintele PNL a anunţat că, în cadrul consultărilor de la Cotroceni, i-a spus lui Klaus Iohannis că liberalii vor funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

14 dec. 2020, 13:13
Ludovic Orban, după consultările de la Cotroceni: Vrem guvern de centru-dreapta! Excludem guvernarea cu PSD

Ludovic Orban a făcut declaraţii după consultările de la Cotroceni. Liberalul susţine de asemenea că exclude varianta de a guverna alături de PSD.

Ludovic Orban, după consultările de la Cotroceni: Vrem guvern de centru-dreapta! Excludem guvernarea cu PSD

„I-am prezentat preşedintelui poziţia de principiu a PNL. PNL este consecvent şi rămâne dedicat ideii din campania electorală, de a forma un guvern de centru dreapta. I-am prezentat preşedintelui mandatul acordat de BPN către echipa de negociere: formarea unei coaliţii de centru-dreapta, cu posibili parteneri USR-PLUS, UDMR, Minorităţi. I-am prezentat preşedintelui că propunerea noastră de premier este în persoana domnului Florin Cîţu şi că preşedinţia Camerei să fie deţinută de PNL.

L-am informat de dorinţa noastră de a continua negocierile, pentru a permie investirea unui guvern de centru-dreapta.Nu suntem de acord cu ideea de a guverna alături de PSD.

Domnul președinte cunoaște foarte bine Constituția, sunt convins că va formula propunerea de premier în momentul constituțional potrivit. PNL e în această posibilă majoritate pe care ne-o dorim. PNL e un partener puternic, are un program de guvernare, are capacitatea de a guverna.

Sunt țări în care au durat negocierile o lună de zile. Noi nu ne dorim așa ceva. Discuțiile vor continua. Am convenit cu partenerii de discuții ca, pe perioada negocierilor, să nu dăm puncte de vedere individuale”, a spus fostul premier al României Ludovic Orban.

Discuţiile cu delegaţia PNL, condusă de Ludovic Orban, au durat aproape 40 de minute. Preşedintele Klaus Iohannis urmează să înceapă consultările cu USR PLUS la ora 13.

Misiune aproape imposibilă pentru Klaus Iohannis la consultările de luni după ce negocierile coaliţiei de dreapta au eşuat lamentabil la împărţirea funcţiilor în acest weekend. Marcel Ciolacu a anunţat că îl propune de Alexandru Rafila pentru funcţia de premier. Cum PNL şi USR PLUS nu s-au înţeles la negocierile de duminică, liberalii îl propun pe Florin Cîţu, iar USR PLUS merge pe mâna lui Dacian Cioloş.
Citeşte şi: Marcel Ciolacu, despre suspendarea lui Klaus Iohannis. „Nu cred că o criză politică de asemenea dimensiuni ar trebui să fie lansată”