Marcel Ciolacu, despre suspendarea lui Klaus Iohannis. „Nu cred că o criză politică de asemenea dimensiuni ar trebui să fie lansată”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, se opune procedurii prin care noul Parlament ar vota suspendarea lui Klaus Iohannis din funcţia de preşedinte, o variantă susţinută de liderul AUR, George Simion.

14 dec. 2020, 12:41
Marcel Ciolacu, despre suspendarea lui Klaus Iohannis. „Nu cred că o criză politică de asemenea dimensiuni ar trebui să fie lansată”

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă ia în calcul suspendarea lui Klaus Iohannis în cazul în care medicul Alexandru Rafila nu va fi desemnat premier.

Marcel Ciolacu, despre suspendarea lui Klaus Iohannis. „În urma demisiei filosofului Orban, suntem şi într-o criză politică”

„Ţinând cont de contextul actual, nu cred că o criză politică de asemenea dimensiuni ar trebui să fie lansată în România. Noi suntem în criză sanitară. Suntem într-o criză economică şi, în urma demisiei filosofului Orban, suntem şi într-o criză politică.

Nu avem un guvern cu drepturi depline. Cred că acestea sunt priorităţile, iar vă reamintesc după data de 20 nu avem nici Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă la PSD.

Citeşte şi: Ciolacu după consultări de doar 15 minute cu Iohannis: „Un guvern de uniune naţională e cea mai bună soluţie”

„Am insistat că România trece printr-o perioadă importantă. Nu ne permitem o majoritate parlamentară fragilă, iar un guvern de uniune naţională e cea mai bună soluţie. Partidul care a câştigat alegerile trebuie să desemneze premierul.

Eu am făcut propunerea să avem un guvern de uniune naţională, inclusiv PNL. Cu menţiunea, că PSD, care a câştigat alegerile, va face propunerea de premier, în persoana domnului Rafila. A luat act de această decizie.

Am avut mai multe discuţii, dacă respectăm spiritul Constituţiei, vedem decizia Preşedintelui. De aceea sunt cele 10 zile constituţionale. PNL a pierdut alegere şi acum creionează o guvernare în care să se salveze pe ei înşişi. Am avut o discuţie cu un coleg ca să spun cum funcţionează Parlamentul. Cu cei de la AUR am avut o discuţie. Nu am avut discuţii de crearea unei majorităţi.

E exclus ca PSD să voteze un guvern minoritar PNL. Altceva e când vorbim de un guvern de uniune naţională. Asta îşi doreşte toată lumea şi ne putem la modul în care a votat toată lumea.”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Gabriela Firea: „PSD îl propune pe Rafila. Când trei se ceartă, e posibil să câştige al patrulea”. Atac dur la adresa lui Nicuşor Dan