Ludovic Orban anunţă un eşec în negocieri, după şedinţa coaliţiei de guvernare: „Se caută încă formule pentru desfiinţarea SIIJ”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a susţinut o declaraţie de presă, după şedinţa coaliţiei de guvernare ce s-a desfăşurat luni la Palatul Victoria, tema principală fiind desfiinţarea SIIJ.

12 iul. 2021, 18:50
Ludovic Orban anunţă un eşec în negocieri, după şedinţa coaliţiei de guvernare: „Se caută încă formule pentru desfiinţarea SIIJ”

Ludovic Orban a declarat, la ieşirea de la şedinţa coaliţiei de guvernare, că deşi desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) se află într-un impas din punct de vedere al metodei prin care se va realiza, toate partidele sunt de acord cu desfiinţarea şi se caută încă formula care să aducă consens.

Şedinţă tensionată a Coaliţiei de Guvernare pe desfiinţarea Secţiei Speciale. USR PLUS ameninţă că iese de la guvernare după neînţelegerile cu UDMR
„Continuam discutiile pe aceasta tema. Toate formatiunile sunt hotarate sa desfiinteze SIIJ, urmeaza sa cadem asupra unei formule consensuale cu privire la forma in care desfiintam SIIJ”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Propunerea de ministru al Finanţelor va fi făcută de PNL, dar va trebui discutată şi cu premierul”

„Deocamdată premierul girează portofoliul de la finanțe, o perioadă de timp până vom formaliza o propunere. Nu știu dacă își dorește să stea 40 de zile la Finanțe”, a declarat liderul PNL, la finalul ședinței colaliției, referitor la cine va ocupa portofoliul de la Ministerul Finanțelor.

Referitor la propunerea de ministru al Finanţelor, Orban a spus că aceasta va fi făcută de PNL şi discutată cu premierul Florin Cîţu.

Citeşte şi: Cristian Ghinea, veşti proaste despre PNRR: „În septembrie vom avea răspunsul final, în noiembrie intră 1,3 miliarde de euro”

„Cel mai probabil, rectificarea bugetară va fi adoptată în august. Premierul este premierul unei coaliţii de guvernare şi ea trebuie discutată cu toţi partenerii de guvernare. Nu se poate adopta rectificarea bugetară fără o discuţie în coaliţie. Azi nu am discutat despre asta, dar voi discuta cu premierul. Cu siguranţă mă voi înţelege cu premierul pentru o soluţie”, a declarat Orban.


loading...
Partenerii noștri