Ludovic Orban îi cere demisia lui Cîţu: „Este vital ca într-un termen cât mai scurt să se pună capăt crizei. Cine culege vânt seamană furtună!”

Preşedintele PNL în funcţie Ludovic Orban a declarat marţi, înainte de congresul liberalilor din 25 septembrie, că prioritatea sa, ca preşedinte al partidului, va fi refacerea echilibrului pe scena politică.

21 sept. 2021, 17:52
Ludovic Orban îi cere demisia lui Cîţu: „Este vital ca într-un termen cât mai scurt să se pună capăt crizei. Cine culege vânt seamană furtună!”

Ludovic Orban a avut un discurs în concordanţă cu al colegilor Ionel Dancă şi al Violetei Alexandru, care au susţinut de asemenea necesitatea refacerii coaliţiei de guvernare cu USR-PLUS.

„În campania electorală pentru alegerile parlamentare, PNL a promis românilor 4 ani de pace, de stabilitate politică, 4 ani de investiţii, de dezvoltare, de creştere economică, de modernizare, de creştere a calităţii serviciilor publice, a vieţii şi de creare de oportunităţi pentru fiecare român de a trăi mai bine. Cu mare greutate, am reuşit să negociem un acord de coaliţie care a dus la formarea unui Guvern al forţelor de centru-dreapta. Un Guvern care s-a dus în faţa Parlamentului şi a obţinut votul de încredere cu o majoritate confortabilă.

Din păcate, pe 1 septembrie, ca urmare a unor decizii unilaterale, am intrat într-o criză guvernamentală care afectează România.

În ceasul al 12-lea, avem nevoie de un guvern care să implementeze PNRR. Suntem în fața negocierii acordului de parteneriat dintre Comisia Europeană și România cu privire la bugetul 20021-2027. Nici aici nu am făcut pași hotărâți, astfel încât să fie cât mai repede accesibil pentru români banii pe care îi vom primi în exercițiul bugetar.

Este vital ca într-un termen cât mai scurt să se ajungă la o soluție clară de a pune capăt crizei. Poziţia noastră categorică este că singura coaliție decentă, onorabilă, care poate asigura o guvernare în beneficiul României, este cea care s-a format după alegerile Parlamentare: PNL-USR PLUS, UDMR cu sprijinul minorităților.

Declarație de presă susținută de Preşedintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban

Declarație de presă susținută de Preşedintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban.

Posted by Ludovic Orban on Tuesday, September 21, 2021

Altfel nu putem implementa nicio reformă şi nu avem capacitate de a oferi stabilitate şi sustenabilitate politicilor publice. Joaca de-a politica trebuie să se termine. Cine seamănă vânt, culege furtună. Cine poartă răspunderea pentru grava criză în care a fost aruncată România, trebuie să îşi asume şi să răspundă în consecinţă.”, a declarat marţi Ludovic Orban.

Citeşte şi: Florin Cîţu se contrazice în declaraţii. Cum a ajuns Premierul de la „nu se justifică valul 4” la „ştiam că vine. Vinovaţii sunt responsabili”

Ionel Dancă îl aprobă pe Orban: „Ludovic Orban poate reface majoritatea parlamentară”

Deputatul PNL, Ionel Dancă., susținător al lui Ludovic orban, a transmis, marți, de la Palatul Parlamentului, un mesaj pentru depășirea crizei în care se află coaliția de guvernare și a citi un apel al parlamentarilor liberali pentru depășirea acestei situații.

„Avem deplina convingere că Ludovic Orban poate reface majoritatea parlamentară. A dovedit capacitatea de a conduce PNL la victorie.

Prin acitivitatea sa ca premier, a arătat care este cadența unei guvernări liberale.

Apelul nostru către liderii partidelor politice este acela de a acționa în cel mai scurt timp pentru responsabilitate prin refacerea coaliției.

Respingem în mod categoric orice colaborare cu PSD, implicită sau explicită, pentru că PNL se va face prizonierul PSD. Orice fel de înțelegere va slăbi PNL.

Apreciem că Ludovic Orban este singura persoană capabilă să ofere soluțiile pentru criza cu care se confruntă România. Pledăm răspicat pentru refacerea PNL”, a spus Ionel Dancă.

Deputata liberală, Violeta Alexandru, a declarat la rândul său că îi este tot mai greu și îi este jenă să mai răspundă criticilor venite de la oameni referitor la cearta internă din PNL.

„Îmi este jenă să mai răspund mesajelor oamenilor care ne întreabă ce ne oprește, ce s-a întâmplat de ne-am apucat să ne certăm în loc să facem ceea ce le-am promis că facem. Nu am o problemă, răspund acestor oameni, înțeleg să-mi apăr colegii și să dau explicații, dar adevărul este că am din ce în ce mai puține explicații de oferit acestora și dorință reală de a le arăta acestora în fiecare săptămână că am făcut câte ceva concret care să justifice încrederea pe care ei au avut-o în noi și în PNL.

Alături de colegii mei din Camera Deputaților susținem un guvern care să fie cu adevărat pus pe treabă de așa manieră încât să se vadă rezultate pentru oameni, să ne lăsăm de ceartă și de orgolii, să ne lăsăm de orice încercare de a ne scuza în fața oamenilor pentru că nu ne vor ierta și nu vreau să fie prea târziu”, a declarat Violeta Alexandru.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, atac furibund la guvernanţi după bilanţul negru COVID: Parteneriatul neconstituțional Iohannis – PNL a îngropat România în valul 4!